Vívás: Csonka Dorottya önbizalommal telve kezdte meg junioréveit

B. Z. utanpotlassport.huB. Z. utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.10.11. 10:34
null
A kadétvilágbajnok kardozó, Csonka Dorottya ebben az évadban már a juniorok között igyekszik kihozni magából a legtöbbet.

Az új évadban a juniorok között kezdte meg szereplését a Vasas 17 éves kardozója, Csonka Dorottya, aki az elmúlt idényben a lehető legnagyobb sikerrel búcsúzott a kadétkorosztálytól:

Rijádban világbajnok lett.

A sokra hivatott vívó számára egyébként nem lesz újdonság a juniormezőny, hiszen két évvel ezelőtt, még elsőéves kadétként kiharcolta a válogatottságot az idősebbek között, és akkor Battai Sugár Katinka, Keszei Kíra és Spiesz Anna társaságában csapatban junior világ- és Európa-bajnoki címet szerzett.

A szezonbeli első hazai válogatóversenyen már túl van a reménység, hatodik hellyel indított.

„A felkészülés összességében nem sikerült rosszul, de kétszer is lebetegedtem, így fizikálisan még nem voltam megfelelő állapotban az első hazai versenyen – mondja. – Ezzel együtt bizakodó vagyok, mert úgy érzem, hogy

Természetesen az a cél, hogy kiharcoljam a juniorválogatottságot. Ez két éve már sikerült, legutóbb nem, de ezt a kadétok között elért világbajnoki cím után egyáltalán nem bánom. Szeretnék minden versenyen koncentráltan vívni és minden egyes alkalommal úgy akarom elhagyni a pástot, hogy kihoztam magamból a legtöbbet. Az első év a juniorok között még a tapasztalatszerzésről szól, de nagyon fogok örülni, ha közben sikerül jó eredményt elérni.”

Csonka Dorottya szerencsésnek tartja magát, hogy Kósa Miklóssal dolgozhat együtt Forrás: FIE

Dorottyát nemcsak a közelmúlt sikerei töltik el önbizalommal, hanem az is, hogy edzője továbbra is az a Kósa Miklós, akit nemrégiben a világ legjobb kardbírójának választottak és kineveztek a férfi kardválogatott élére.

„A világbajnoki cím nem teher, sokkal inkább motivál. Persze, nőnek az elvárások magammal szemben, és szeretnék ehhez méltóan vívni.

Nagyszerű szakember, aki nagyon odafigyel rám és mindig a legjobbat akarja nekem.”

(Kiemelt képünkön: Csonka Dorottya Forrás: FIE)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik