Kibírta a nyomást a Fradi

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2003.10.26. 22:49
Címkék
Jégcsillag-FTC–CN Mataró (spanyol) 7–6 (3–2, 1–1, 2–1, 1–2)
Mataró, 1000 néző. V: Hausche (német), Bras (holland)
FTC: PELLE – Székely, SUTI 2, Tóth L. 1, Takács I A., LEHMANN 3, Létay. Cs: Süveges, Takács II A, Balatoni 1, Szirányi Balázs. Edző: Csapó Gábor
Gól – emberelőnyből: 10/4, ill. 14/5
Rapid Bucuresti (román)–Heybeliada Istanbul (török) 9–5.
A végeredmény: 1. FTC 6 pont (32–19), 2. Mataró 4 (29–15), 3. Bucuresti 2 (21–21), 4. Istanbul 0 (14–41). Az FTC és a Mataró jutott be a nyolcaddöntőbe.

Lehmannt nem zavarta a hideg idôjárás
Lehmannt nem zavarta a hideg idôjárás
Lehmannt nem zavarta a hideg idôjárás
Kifejezetten mostoha körülmények között vívott meg a csoportelsőségért az FTC és a Mataró. A nyolc fokot és a hűvös, esős időt igencsak meg lehetett érezni a nyitott medencében, de szerencsére jól melegítettek be a zöld-fehérek. Mindezt alátámasztja, hogy végig a házigazda volt hátrányban, a legszorosabb állást 3–3-nál és 4–4-nél jegyezhettük fel. Hogy a játékvezetők miként ítélték meg a szabálytalanságokat, jól jelzi: amikor a Mataró kilenc emberelőnyt kapott, a Fradi még csak egyet. A spanyolok így is csak egy-egy elkapkodott magyar támadásnak köszönhetően tartották magukat, aztán 4–4 után 7–4-re megugrottak Lehmannék, és már nem fenyegette veszély a győzelmüket. A Mataróban játszó Matajsz Márknak nem sok esélyt hagyott volt együttese, mindössze egy emberelőnyös gólt tudott felmutatni a center.
Sikerével a Ferencváros csoportja élén végzett, és könnyedén kvalifikálta magát a nyolcaddöntőbe.

Mestermérleg
Csapó Gábor:
– Az első két negyedben jól játszottunk, és igen nagy nyomást bírtunk ki. A játékvezetők támadásban sem hagytak minket érvényesülni, rendre kontrafaultot fújtak. A harmadik negyed után már kiegyenlítettebben ítéltek, de ekkorra már egy kicsit elfáradtunk. Mindent összevéve jól sikerült ennek a garnitúrának az első nemzetközi fellépése.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik