Sok hibának vereség a vége

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2003.12.06. 22:30
Címkék
"Nem volt gond a játékvezetőkkel, csakis magunkban kell keresni a hibát. Sok fegyelmezetlenséget követtünk el, gondolok itt Kiss Gergő kiállítására"
Jadran Herceg Novi (szerb-montenegrói)–Domino-BHSE 6–5 (2–1, 2–2, 1–2, 1–0)
Herceg Novi, 1500 néző. V: Klopper (holland), Vassziliu (görög)
HERCEG NOVI: Sefik – Gojkovics 1, MÉSZÁROS 2, Zlokovics, Szredanovics, UDOVICSICS 2, JOKICS 1. Cs: Latkovics, Milanovics, Prlajnovics, Vujovics. Edző: Petar Porobics
HONVÉD: Gergely – Biros, Kovács O. 1, Molnár T., Vári 1, FODOR 2, Kiss G. Cs: Bárány, Bereczki, Paján 1, Szívós, Sugár. Edző: Kovács István
Gól – emberelőnyből: 10/3, ill. 8/3
Kipontozódott: Mészáros (18. p.), Kiss G. (24. p.)

A Bajnokok Ligája utolsó kiírásában második helyen végző Honvéd ellen vízbe szállt a legutóbbi bajnokin pihenő Sefik, Mészáros, Latkovics, Milanovics, és az egykori becseji, Mészáros góljával például 2–0-ra vezettek az első negyedben a hazaiak. Szredanovics kiállítása után Biros a kapufát teszteli, de még marad annyi idő, hogy a középen feltűnő Kovács behúzza a jobbról érkező passzt. A második negyed elején is a felső lécre vannak hangolva a honvédosok, fél percen belül Kiss és Biros labdája is hangos csattanás kíséretében hal el. Sajnos a célzás ezen az estén nem erőssége Kovács István csapatának, amely a centerek szoros őrizete miatt kénytelen távolról próbálkozni. Két újabb elrontott kísérlet után Mészáros büntet úgy 7-8 méterről (3–1), Paján és Fodor góljaival azonban már egyenlő az állás. Ám a vezetés megszerzése nem sikerül, már csak azért sem, mert Szívós kiáll, és bár kivédekezi a Domino a hátrányt, Udovicsics rá három másodpercre kiszaggatja a hálót (4–3).
Félidő után másodszor hozza el ráúszásnál a labdát a montenegrói alakulat, amely a magyar bajnokhoz hasonlóan nem igazán pontos támadásban, az ifjú titán Udovicsics például tíz méterről tűzi rá jókedvében a labdát – fölé. A negyed vége 5–5, ám kis szerencsével végre előnyben folytathatnák Birosék, ha Kiss szabaddobásból egyből ellőtt labdája befelé pattan a lécről. A negyedik etap előtt megint a házigazda jöhet először támadással, de nem is ez a legfőbb baj. Hanem az, hogy egy felúszásnál (a labda a Dominónál) Kisst kiállítják, aki aztán mutogat, így pedig végleg cserével küldik ki a medencéből. Nagy luxus, és ha nem is csak emiatt, de nem tud felülkerekedni a Honvéd. Az előnyből Gojkovics talál be, aztán eljátszadoznak a labdával a hazaiak, akik az utolsó negyedben öt emberelőnyből gazdálkodhatnak, szemben a magyar gárda egy fórjával.

Mestermérleg
Kovács István:
– Nem volt gond a játékvezetőkkel, csakis magunkban kell keresni a hibát. Sok fegyelmezetlenséget követtünk el, gondolok itt Kiss Gergő kiállítására.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik