Az olaszok is keretet hirdettek

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2004.07.25. 21:22
Címkék
Most, hogy Kemény Dénes szövetségi kapitány megnevezte az olimpián részt vevő, címvédő magyar pólóválogatott tagjait, érdemes egy kicsit körülnézni a többiek háza táján.
Az olaszoknál Luigi Di Costanzo és Federico Mistrangelo maradt ki az utolsó pillanatban, a 13 játékosból öt a Posillipo, négy a Brescia kenyerét eszi. Madaras leendő csapata, a Pro Recco a kapus Stefano Tempestit, valamint Alberto Angelinit adja a nemzeti csapatnak, Kásás Tamás jövőbeni együtteséből, a Savonából pedig csak Bogdan Rath utazhat Athénba. A barcelonai világbajnokságon ezüstöt markoló gárdához képest a bresciai Leonardo Binchi az egyetlen új arc. Az ausztráloknál hat olyan játékost nevezett meg Erkin Shagaev szakvezető, aki már Sydneyben is szerepelt, s ugyanennyien légióskodnak Európában. A tavaly vb-hetedik gárda összetételére tekintve Craig Miller jelenti a változást.

Az olasz olimpiai válogatottnak Bogdan Rath (képünkön), Kásás Tamás savonai csapattársa is tagja lesz
Az olasz olimpiai válogatottnak Bogdan Rath (képünkön), Kásás Tamás savonai csapattársa is tagja lesz
Az olasz olimpiai válogatottnak Bogdan Rath (képünkön), Kásás Tamás savonai csapattársa is tagja lesz
A januári riói selejtezőn meglepetésként második helyen végző és kvótát szerző németek is leadták nevezésüket, csapatuk ugyancsak egy helyen változott a barcelonaihoz képest. A korábbi lengyel válogatott, tavaly decemberben német útlevelet kapó Luckasz Kieloch a kakukktojás, aki Rióban még nem szerepelhetett, miután a FINA (akkor még) nem adott neki zöld utat.
Az olimpia előtti hevületben nívós nemzetközi tornákat rendeztek a hét végén Európában. Bukarestben például három ötkarikás (férfi) résztvevő, Ausztrália, Egyiptom, Kazahsztán, valamint Franciaország és a házigazda csapott össze. Az egyiptomiak felbukkanása kuriózumként is felfogható, hiszen velük lehet a legritkábban összeakadni. Érdekesség, hogy az afrikai kontinenst legutóbb 1968-ban (!) képviselte válogatott az olimpián, éppen az egyiptomi, de például a tavalyi vb-n sem szerepelt csapat a fekete földrészről. A legnagyobb meglepetést Kazahsztán szolgáltatta, amely az első napon döntetlenre végzett a háromnapos malajziai edzőtáborból Bukarestbe érkező ausztrálokkal, más kérdés, hogy az auszik végül az élen végeztek. Igen erős női tornának adott otthont Volosz, a részt vevő hatok közül csak Spanyolország nem tagja az olimpia nyolccsapatos mezőnyének. A görögök óriási meglepetést szereztek szurkolóiknak, hiszen az oroszok felett aratott csoportdiadal után a fináléban a világbajnok amerikaiakat is elintézték, mégpedig úgy, hogy az utolsó negyedben 2-0-ra ki is kaphattak.

ROMTELCOM-KUPA, NEMZETKÖZI FÉRFITORNA, BUKAREST
1. forduló: Kazahsztán-Ausztrália 6-6, Románia-Egyiptom 10-3. 2. forduló: Ausztrália-Franciaország 8-5, Kazahsztán-Egyiptom 7-4. 3. forduló: Franciaország-Egyiptom 8-5, Románia-Kazahsztán 7-8. 4. forduló: Ausztrália-Egyiptom 12-2, Románia-Franciaország 6-4. 5. forduló: Franciaország-Kazahsztán 6-6, Románia-Ausztrália 3-6. A végeredmény: 1. Ausztrália 7 pont, 2. Kazahsztán 6, 3. Románia 4, 5. Franciaország 3, 5. Egyiptom 0

TETISZ-KUPA, NEMZETKÖZI NÔI TORNA, VOLOSZ
1. forduló. A-csoport: Oroszország-Kazahsztán 10-7. B-csoport: Egyesült Államok-Olaszország 8-8. 2. forduló. A-csoport: Görögország-Oroszország 7-6. B-csoport: Olaszország-Spanyolország 9-4. 3. forduló. A-csoport: Görögország-Kazahsztán 15-2. A végeredmény: 1. Görögország 4 pont, 2. Oroszország 2, 3. Kazahsztán 0. B-csoport: Egyesült Államok-Spanyolország 11-4. A végeredmény: 1. Egyesült Államok 3 (19-12), 2.
Olaszország 3 (17-12), 3. Spanyolország 0. Az 5. helyért: Spanyolország-Kazahsztán 11-10. A 3. helyért: Oroszország-Olszország 8-7. Döntő: Görögország-Egyesült Államok 5-4

Szavazás

Elégedett férfi pólósaink athéni aranyérmével?

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik