Egy kis számtan őszi mintára

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2005.01.30. 23:30
Címkék
Sokat tisztult a kép a férfi vízilabda-bajnokság legutóbbi két fordulójában, legalábbis ami a három legerősebb gárda pozícióit illeti. Az első szakaszban (az őszi idényben) egymást körbe-verő Domino-BHSE, TEVA-VasasPlaket és Brendon-ZF-Eger az alapszakasz végeredményét, így az elődöntő párosítását is nagyban befolyásoló találkozókat vívott szűk körben.
Ugye, pénteken a novemberben 8-7-re győzedelmeskedő Vasas látta vendégül a Honvédot, és 10-8-as vereséget szenvedett a Komjádi uszodában, majd szombaton - ideje sem volt rágódni az előző napi történéseken - az egrieket fogadta. Nos, aki úgy gondolta, hogy a piros-kékek fáradtan, fel sem ocsúdva a sokkból állnak ki a hevesiek ellen, jócskán átértékelték jóslatukat. Földi László együttese ugyanis leiskolázta a talán megroggyant Vasasra számító riválist, amely 6-0-s hazai előnynél, csaknem 21 perc elteltével talált be első alkalommal Németh Zsolt kapujába. Az angyalföldiek végül 9-5-ös sikerrel semlegesítették a novemberi 10-8-as vereséget. Mindez azt jelenti, hogy a bajnok- és dobogóaspiráns nagyok közreműködésével már csak egyetlen, egymás közötti találkozót rendeznek az alapszakaszban - mégpedig február 25-én (ha csak nem változik meg az időpont), a 17. fordulóban harcol egymással az Eger és a Domino a hevesi megyeszékhelyen.
Miután pedig minden pólórajongó hajlamos a számolgatásra, érdemes eljátszanunk a gondolattal: vajon kinek mekkora esélye maradt az alapszakasz megnyerésére. Ha például minden úgy alakul, mint az ősszel, azaz a trió tagjai valamennyi egyéb ellenfelüket legyűrik, egymást pedig körbeverik, akkor azonos pontszámmal végeznek 22 fordulót követően. Ebből következik: minden az Eger-Honvéd derbin múlik, egyáltalán az, hogy lesz-e holtverseny.
Egy biztos, ha az előbb említett feltételek megismétlődnek, az Eger lassan búcsúzhat az alapbajnokság megnyerésétől. Hét góllal kellene ugyanis legyőznie a Honvédot, hogy a piros-fehérek túlszárnyalása mellett a már mindkét riválissal találkozó Vasashoz hasonlóan plusz egy legyen a gólkülönbsége az egymás elleni összevetésben. Ha hattal többet lőne a címvédőnek február 25-én, a második (ez esetben már a Vasas örülhetne), ha öttel, akkor a harmadik helyre futhat be Gerendás György együttese.
Hangsúlyozzuk, ha minden az őszhöz hasonlóan körvonalazódik! Mindjárt másképpen alakul minden, ha a trió után következő gárdák valamelyike beleköp a nagyok levesébe.
Nagyok egymás közt
1. Domino 3 2 1 24–19 4
2. Vasas 4 2 2 33–32 4
3. Eger 3 1 2 18–24 2

Szavazás

Férfi pólódöntő: Honvéd-Vasas. Mit vár?

Írja be az itt látható számot!
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik