Nisi harcos győzelmével már továbbjutott a Vasas

Sz. G.Sz. G.
Vágólapra másolva!
2005.02.05. 22:32
Címkék
A TEVA-VasasPlaket együttese úgy szállt vízbe a szerb-montenegrói Nisben, hogy ha nyer, és a Dubrovnik legalább döntetlent játszik a francia Nice-szel, az utolsó két csoportfordulótól függetlenül bejut a nyolc közé. Mivel a másik találkozó egy órával később kezdődött, az angyalföldiek minden erejükkel a Nis legyűrésére koncentrálhattak.
Csakhogy eleinte bajok voltak az összpontosítással, és a papíron gyengébb házigazda rendre megszerezte a vezetést. Nikolics találataival 1-0-ra, 2-1-re vezettek az első negyedben, a második felvonásban pedig Steinmetz Ádám egyenlítését követően Radojevics jóvoltából járt egy lépéssel Földi László együttese előtt a Nis. Miután pedig fórban Vindisch lőtt kapufát, és Mátyás kísérletét semlegesítette Marijan, egygólos hátrányban cserélt térfelet a két rivális (3-2).
A harmadik játékrész elején Mátyás már a második hibájánál tartott, és az emberelőnyt Kordics váltotta gólra. Vagyis 4-2 oda, és eszünkbe ötlött a Nizzában lejátszott találkozó, amelyen 5-3-as francia vezetésről fordítottak 6-5-re Steinmetzék. Szóval, reménykedtünk.
Még akkor is, ha a Vasas sokszor hibázott az akciók végén, hiszen egyszer meg kell törnie a rossz sorozatnak. A szimpatikus cselekedetre Steinmetz Ádám vállalkozott (4-3), és javította a Vasas esélyeit Nagy Viktor néhány remek védése. Egy időkérést követően Kállay még a kapufával barátkozott, ám ugyancsak fórban Varga Dániel keze nem remegett meg (4-4). Mindjárt csinosabb a döntetlen, amelyet - már az utolsó negyedben - Steinmetz Ádám passza után fejelt meg Mátyás.
A hazaiak kezdtek kipukkadni, annak ellenére, hogy Nikolics még egyenlített (5-5). Budjen kipontozódását ugyanis kihasználta Varga Dániel, majd újabb piros-kék fórban látványos labdajáratás végére tett pontot ugyanő (5-7). Már nem osztott, nem szorzott az öt másodperccel a vége előtt feljegyzett Kordics-találat, azaz a nizzai bravúrra Nisben is képes volt a Vasas.

Az NSO ajánlja:

Eredmények, csoportbeosztások, menetrend: A 2004&

Férfiak:
Euroliga 2004-2005

Domino-BHSE
TEVA-VasasPlaket
S mivel Dubrovnikban alapos verést kapott a Nice, a horvát elitgárda és a Vasas immár a nyolc között érezheti magát, nekik már csak egymásra kell koncentrálniuk.
Bravó!

Miért kellett megint Nizzában érezniük magukat?

Földi László:
Olyan hibákat követtünk el, amilyeneket máskor nem szoktunk, a más esetekben értékesített helyzeteket nem használtuk ki. Végül fizikailag a Nis fölé kerekedtünk, és végre az irányzékkal sem volt gond. Nagy Viktor fontos pillanatokban védett, Varga Dani értékes gólokat lőtt, és büszke vagyok arra, hogy nem először bizonyítjuk: képesek vagyunk kikecmeregni nehéz helyzetünkből.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik