Petar Porobics párhuzama Szombathely és Szingapúr között

Vágólapra másolva!
2008.08.09. 22:46
Az Európa-bajnok montenegrói férfi vízilabda-válogatott Szingapúrban töltött egy hetet a pekingi utazás előtt, és Petar Porobics szövetségi kapitány legnagyobb gondja az volt, hogy elfelejtesse játékosaival a málagai diadalt.
Már az első meccsen az Európa-bajnokkal találkozik válogatottunk
Már az első meccsen az Európa-bajnokkal találkozik válogatottunk
Már az első meccsen az Európa-bajnokkal találkozik válogatottunk
Már az első meccsen az Európa-bajnokkal találkozik válogatottunk

A magyar férfi vízilabda-válogatott vasárnapi ellenfele, a júliusi Európa-bajnokságon történelmi aranyérmet szerző Montenegró Szingapúrban akklimatizálódott egy hétig, mielőtt csütörtökön elrepült volna Pekingbe. Petar Porobics együttese ötös tornán (Olaszország, Ausztrália, Horvátország és Németország alkotta még a mezőnyt) vett részt, és a horvátok mögött a második helyen végzett, noha 9–7-re kikapott az ausztráloktól.

Petar Porobics legnagyobb feladatának azt tartotta az ázsiai városállamban, hogy harcosaival elfelejtesse a málagai kontinensviadalon szerzett aranyérmet, már csak azért is, mert Pekingben az ott nyújtottnál is jobb teljesítmény szükségeltetik. Az olimpiai faluba való beköltözést követő napon, pénteken sem simult ki az arca: az általa tervezett munkát nem tudta elvégeztetni, mert a reméltnél kevesebb az edzésidő. Arra panaszkodott, hogy (a nőkkel együtt) 20 csapatnak kell osztoznia két uszodán. Ugyanakkor mosolyogva vont párhuzamot a szombathelyi és a szingapúri nemzetközi torna között: mindkét város(állam) neve sz-szel kezdődik, mindkét alkalommal második lett Montenegró, és ha a magyarországi viadal után aranyat nyert együttese az Eb-n, akkor a szingapúri napok után…

Nem, nem mondta ki azt, hogy nyerhetnek, inkább csak mosolygott az utalgatás közepette. Annyit préselt ki magából, hogy az éremszerzéssel már óriási bravúrt hajtanának végre.

„Szerintem jobb, hogy már a legelején összetalálkozunk a magyarokkal, sokkal rosszabb lenne, ha a harmadik vagy a negyedik napon meccselnénk velük – mondta Mladan Janovics, a gárda egyik kulcsembere. – Mindenesetre sokkal nehezebb lesz ellenük, mint Málagában, ahol mi győztünk. A csoport többi együttese nincs a magyar válogatott szintjén, de ők is jók, különösen Ausztrália, amelytől az elmúlt egy hónapban kétszer is kikaptunk. Hiszek benne, hogy Pekingben megverjük.”

A montenegróiak legrutinosabb embere, az 1996-os és a 2000-es olimpián is (jugoszláv színekben) részt vevő Veljko Uszkokovics egyelőre nem merült bele az esélyek taglalásába, inkább a kínaiakat dicsérte, hogy milyen fantasztikusan szervezték meg az olimpiát, lépten-nyomon érződik az ötkarikás játékok szelleme. A 37 esztendős kiválóság vitte egyébként országa zászlaját a megnyitón.

MONTENEGRÓ EREDMÉNYEI SZINGAPÚRBAN

  • Olaszország 10–5 (2–0, 1–2, 4–1, 3–2)
  • Horvátország 10–10 (2–2, 3–2, 3–3, 2–3)
  • Ausztrália 7–9 (2–3, 0–2, 3–3, 2–1)
  • Németország 12–3 (3–1, 3–1, 3–0, 3–1)

EZÉRT A VERESÉGÉRT MOST VISSZAVÁGHATUNK!A MÁLAGAI MÉRKŐZÉS VIDEÓJA

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik