Végleges a magyar női vízilabda-válogatott olimpiai kerete

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.07.06. 10:32
Megvan a női vízilabda-válogatott kerete (Fotó: waterpolo.hu)
Mihók Attila és Cseh Sándor megnevezte azt a tizenhárom játékost, aki az olimpián játszhat a magyar női válogatottban.

A magyar vízilabda-szövetség hivatalos oldalán megjelent tájékoztatás szerint a kapuban Magyari Alda és Neszmély Boglárka, centerben Parkes Rebecca és Mahieu Geraldine, kapásoldalon Keszthelyi Rita, Gurisatti Gréta és Faragó Kamilla, a balkezes oldalon Leimeter Dóra, valamint jobbkezesként Vályi Vanda és Szilágyi Dorottya, bekkben Garda Krisztina, Rybanska Natasa és Horváth Brigitta alkotja a csapatot, valamennyien ott voltak februárban Dohában, ahol világbajnoki döntőt vívott az együttes.

A válogatottat Cseh Sándorral együtt irányító Mihók Attila elmondta, az a tizenhárom játékos utazik, akik mind ott voltak a vb-ezüstnél, megvan a tapasztalatuk ezzel az edzői stábbal, tudják, mire számíthatnak, és hogy a stáb mire számít tőlük.

„Furcsa volt egy edzőtábor közben kijelölni a csapatot, de tudtuk, hogy most ez a feladatunk, még ha ez azzal is jár, hogy van, aki kicsit vagy éppenséggel nagyon szomorúan csinálja végig a hátralévő napokat. Ugyanakkor úgy gondolom, az amerikaiak otthonában gyakorolni óriási megtiszteltetés és hatalmas fejlődési lehetőség bármelyik fiatal játékos számára” – mondta Mihók Attila, társkapitány.

„Ha a sportág jó helyen van, akkor ennek a döntésnek nagyon nehéznek kell lennie – mint ahogy az is volt. Posztokra válogatottunk és mindent egybevéve az a tizenhárom játékos utazik, akik mind ott voltak a világbajnoki ezüstéremnél, megvan a tapasztalatuk ezzel a stábbal, tudják, mire számíthatnak tőlünk és mi mire számítunk tőlük” – összegezte döntését Mihók.

A tizenháromból kilenc játékos ott volt a tokiói bronzérem megszerzésénél. Faragó Kamilla, Neszmély Boglárka, Mahieu Geraldine és Horváth Brigitta készülhet első olimpiájára. Keszthelyi Rita lesz az első magyar női vízilabdázó, aki a negyedik olimpiáján vehet részt.

A magyar női vízilabda-válogatott olimpiai kerete
Kapusok: Magyari Alda, Neszmély Boglárka
Mezőnyjátékosok: Faragó Kamilla, Garda Krisztina, Gurisatti Gréta, Horváth Brigitta, Keszthelyi Rita, Leimeter Dóra, Mahieu Geraldine, Parkes Rebecca, Rybanska Natasa, Szilágyi Dorottya, Vályi Vanda
Szövetségi kapitányok: Mihók Attila, Cseh Sándor

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik