Egedi Gábor több mint egy évtized után távozik a Catalunyától

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2024.08.23. 07:59
Egedi Gábor (Fotó: José Luís Vindondo)
A Bajnokok Ligája selejtezőjében már nem Egedi Gábor irányítja a spanyol élvonalbeli Catalunya női vízilabdacsapatát, de a magyar edző nem szakad el a sportágtól.

 

Egyre-másra kapja a gratulációkat Egedi Gábor, amióta biztossá vált, hogy a spanyol élvonalbeli CN Catalunya is indulhat a női vízilabda Bajnokok Ligája selejtezőjében. A csapatot néhány év alatt a harmadosztályból a legjobbak közé vezető magyar szakember mindenkinek megköszöni az elismerést, de muszáj hozzátennie, a következő idényben már nem ő irányítja a katalánokat, 12 év után távozik a klubból.

„Olyan, mint amikor a fádat neveled, de miután beérik a gyümölcse, már nem eheted meg – kezdte Egedi Gábor. – Tíz évvel ezelőtt rajtam kívül senki sem hitt benne, hogy egyszer Bajnokok Ligája-selejtezőt játszhat a Catalunya, mégis így történt, amiért büszke vagyok a lányokra. Magánéleti okokból határoztam úgy, hogy felállok a kispadról, mert a család a legfontosabb, elsősorban édesapaként kell helytállnom. Már áprilisban meghoztam a döntésemet, de a csapattal nem közöltem, amíg be nem fejeződött a bajnokság. Amikor elmondtam a játékosoknak, láttam rajtuk, ők már érezték rajtam, hogy az idény végén távozom. A korábbi másodedzőnk lesz az utódom, még nem irányított felnőttcsapatot, de a puding próbája az evés.”

Egedi Gábor hangsúlyozta, nehéz volt a döntés, mert gyakorlatilag a nulláról építette fel a csapatot, és a klubtörténeti siker kapujában kellett átadnia a kormányrudat. A kiskapu viszont nyitva maradt, mert úgy állapodott meg a vezetőkkel, hogy a következő öt évben bármikor visszatérhet az egyesülethez.

„A Catalunyánál teljesedtem ki, jó szívvel gondolok vissza az elmúlt időszakra – hangsúlyozta az olimpiai bajnok Martina Terré nevelőedzője, aki távozása ellenére nem szakad el a vízilabdától. – A barcelonai vízilabda-akadémián már eddig is dolgoztam, szeptembertől a klub technikai igazgatója és a férficsapat vezetőedzője leszek, amit könnyebb összeegyeztetni a magánéletemmel. Adódtak más lehetőségek is, de idő kell ahhoz, hogy tisztuljon a kép, meglátjuk, mit hoz a jövő.”

Az edző természetesen figyelemmel követi a Catalunya szereplését – mint érzelmes búcsúposztjában írta, a szívébe zárta a klubot. 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik