NBA: 45 pontos kiütés! A Minnesota kiharcolta a hetedik meccset a címvédő ellen

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.05.17. 07:32
Anthony Edwards már a meccs közben készült a hetedik találkozóra (Fotó: Getty Images)
A Minnesota Timberwolves 115–70-re ütötte ki a címvédő Denver Nuggetset az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) Nyugati Konferencia elődöntőjében, ezzel hétmeccsesre hosszabbította a párbajt.

A minnesotaiak már az első negyedben megadták a mérkőzés hangulatát, és hamar el is húztak 29-5-re, és a félidőig ebből a különbségből nem is nagyon tudott faragni a denveri együttes. A játék képe pedig a fordítás után sem változott, így a negyedik negyedben már mindkét gárdánál szinte csak a cserék voltak a pályán. Azonban a Nuggets ekkor sem menekült meg, hisz a hajrában további húsz pontot vert a Timberwolves padja a címvédőre, amely tíz pontig sem jutott a záró játékrészben. 

Mivel egyik kezdőjátékosnak sem kellett végigjátszania a találkozót, így nem láthattunk emberfeletti teljesítményeket, de a Wolvesnál az egész rájátszásban brillírozó Anthony Edwards így is 27 pontig jutott három labdalopással és Jaden McDaniels is 21-et termelt. A túloldalon egyedül az idén harmadik MVP-címét bezsebelő Nikola Jokics jutott 20 pont fölé, míg Jamal Murray mindössze 10, Aaron Gordon pedig 12 pontot ért el. 

Ezzel a győzelemmel a minnesotaiak három egymást követő vereség után álltak fel és harcolták ki a mindent eldöntő hetedik mérkőzést, amelyre Denverben kerül majd sor. 

NBA, RÁJÁTSZÁS
NYUGATI FŐCSOPORT, ELŐDÖNTŐ, 5. MÉRKŐZÉS
Minnesota Timberwolves–Denver Nuggets 115–70
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik