Hazánkban rendezik az európai egyetemek evezősbajnokságát 2027-ben

Vágólapra másolva!
2024.05.13. 14:31
null
A szegedi evezős Európa-bajnokság és olimpiai kvalifikációs regatta után újabb nemzetközi sporteseménynek adhat otthon Magyarország, mivel elnyerte az európai egyetemek evezősbajnokságának (EEB) rendezési jogát.

A hazai sportági szövetség (MESZ) honlapja arról számolt be hétfőn, hogy az előzetes tervek szerint 2027. július 11. és 14. között Sukorón, a Velencei-tónál lévő Kovács Katalin Nemzeti Kajak-kenu Akadémia újonnan épült létesítményeiben kerül majd sor az EEB-re.

„Célunk, hogy a sportág ismertsége erősödjön az EEB utáni szakaszban segítve a Magyar Evezősszövetséget a tehetséges fiatal sportolók toborzásában. A verseny megrendezésének további előnye a hazai és nemzetközi egyetemi sportág további fejlődésének ösztönzése, és a sikeres lebonyolítás lehetővé teszi azt, hogy a jövőben más egyetemi versenyek szervezését is el tudjuk nyerni” – áll a hazai szövetség beszámolójában, amely arra is kitért, hogy a sportesemény erősíti a minőségi sportolást és oktatást az egyetemeken, valamint segíti a tehetségek megtartását, ezzel arra ösztönözve a hallgatókat, hogy tanulmányaik során ne adják fel a sportot.

Az esemény szervezésében a Magyar Egyetemi-főiskolai Sportszövetség (MEFS) mellett az Óbudai Egyetem, a Magyar Evezősszövetség, a Nemzeti Sportügynökség, valamint az érintett önkormányzatok is részt vesznek.
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik