Kilenc magyar versenyző indul a cselgáncs-világbajnokságon Abu-Dzabiban

K. Zs.K. Zs.
Vágólapra másolva!
2024.05.14. 17:44
Tóth Krisztián is ott lesz a világbajnokságon (Fotó: Dömötör Csaba)
Kilenc versenyzőt nevez a Magyar Judo Szövetség (MJSZ) a vasárnap rajtoló világbajnokság egyéni küzdelmeire; Abu-Dzabiban hét súlycsoportban és a csapatversenyben lesznek érdekeltek a magyarok.

 

A judoinfo.hu szaklap tájékoztatása szerint előzetesen száz ország csaknem hatszáz versenyzője nevezett az Arab Emírségek fővárosában sorra kerülő vb-re, amely az utolsó nagy viadal lesz az olimpiai kvalifikációs sorozatban.

A férfiaknál tatamira lép az újdonsült Eb-bronzérmes Pongrácz Bence, a háromszoros kontinensbajnoki bronzérmes Ungvári Attila, az olimpiai bronzérmes Tóth Krisztián, a junior-világbajnok Sáfrány Péter, a Grand Slam-érmes Vég Zsombor és várhatóan a sérülése után visszatérő, hétszeres korosztályos Európa-bajnok Sipőcz Richárd. A nőknél az olimpiai ötödik helyezett, kétszeres Eb-bronzérmes Pupp Réka, a kétszeres U23-as Európa-bajnok Gyertyás Róza és az Eb-bronzérmes Gercsák Szabina indul majd harcba. A nagy hiányzó a legutóbbi világbajnokság magyar hőse, Özbas Szofi lesz, aki már a párizsi olimpiára készül, és kihagyja a vb-t.

Abu-Dzabiban részt vesz a magyar válogatott a vegyes csapatversenyben is, amelyben három férfi (73, 90 és +90 kg) és három női (57, 70 és +70) súlycsoportban rendeznek mérkőzéseket. A válogatott kerete erre a versenyszámra kiegészül a miskolci Czerlau Jenniferrel.

Tavaly a dohai vb-n Özbas Szofi állhatott fel a dobogó harmadik fokára, Pupp Réka ötödik, Ungvári Attila hetedik lett.

Nagy elismerés, hogy az év legfontosabb eseményén ismét lesz magyar versenybíró a párizsi olimpiára is jelölt Gosztonyi Balázs személyében.

A MAGYAR VB-CSAPAT
Férfiak
66 kg: Pongrácz Bence (VSD). 81 kg: Ungvári Attila (Budaörsi SC). 90 kg: Tóth Krisztián (MTK Budapest), Sáfrány Péter (Miskolci VSC). 100 kg: Vég Zsombor (Ceglédi VSE). +100 kg: Sipőcz Richárd (Széchenyi Egyetem SE)
Nők
52 kg: Pupp Réka (Atomerőmű SE), Gyertyás Róza (Koroncói Tutti JK). 70 kg: Gercsák Szabina (Atomerőmű SE)
Csapatverseny
Pongrácz Bence (73 kg), Tóth Krisztián, Sáfrány Péter (90 kg), Vég Zsombor, Sipőcz Richárd (+90 kg), Pupp Réka (57 kg), Gercsák Szabina (70 kg), Czerlau Jennifer (+70 kg, Miskolci VSC)

(MTI)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik