Momir Ilics: A jövőmről a veszprémi vezetőség dönt

BALOGH ANDRÁSBALOGH ANDRÁS
Vágólapra másolva!
2024.05.02. 10:45
Momir Ilics sejtelmesen nyilatkozott veszprémi jövőjét illetően (Fotó: Dömötör Csaba)
Mint ismert, a Veszprém a hazai egygólos győzelem után idegenben öt találattal kikapott a férfi kézilabda Bajnokok Ligájában, így nem jutott be a final fourba. A mérkőzést követően Ludovic Fabreagas elmondta, szerinte megvolt az esélyük, míg Momir Ilics a jövőjét hozta szóba, Nagy László pedig a hibákat emelte ki.

 

„Jobban kezdtük a meccset, mint otthon, de az első félidőben a kapusteljesítmények közötti különbség döntött a dánok javára. Utána megpróbáltunk visszajönni, amikor Corrales elkezdett jól védeni, közel is kerültünk, végül mégsem sikerült. A védelmünk nem volt rossz, ám az ellenfélnek negyven másodperces támadásai voltak, rengeteg gólt már passzív játéknál szerzett. A jövőmről a veszprémi vezetőség dönt” – értékelt a vereséget követően Momir Ilics.

Nehéz most bármit is mondani a mérkőzésről. Természetesen szeretnék gratulálni az Aalborgnak. Ők jól játszottak, míg mi sajnos nem. Megvolt az esélyünk, közel jártunk hozzá, hogy vissza tudjunk jönni a meccsbe, azonban sajnos ilyen a sport. Csalódottak vagyunk. A saját felelősségemnek is érzem (a kiesést), hiszen azt gondolom, hogy fontos játékosa vagyok a csapatnak. Sajnos nem értük el a célunkat. Nehéz most az érzéseinken uralkodni. Megpróbáljuk jól befejezni a szezont és erősebben visszatérni. Egy új csapatról van szó, ahol sok az új játékos. Tovább kell dolgoznunk annak érdekében, hogy elérjük az álmainkat” – értékelt a klub honlapján a Veszprém beállója, Ludovic Fabregas is. 

A Veszprém sportigazgatója, Nagy László is megszólalt. „Ez most nem sikerült, személy szerint is csalódott vagyok és a csapat valamennyi tagja ugyanígy érez. Számtalan hibánkból kontráztak meg, azzal jöttek vissza. Ahogy az Aalborg átvette a vezetést az első félidő derekán, már nem is engedte ki azt a kezéből. Kapaszkodtunk a mérkőzés utolsó percéig, nyolc-tíz perccel a vége előtt volt még két labdánk, amik elmentek. Ez lett volna talán az utolsó esély, hogy meccsben legyünk” – idézi Nagy Lászlót az M4 Sport.

Az Aalborg edzője, Stefan Madsen a szurkolókat emelte ki: „Szeretném megköszönni a Veszprémnek ezt a két nagyszerű meccset. Nehezen jutok most szóhoz. Nagyon büszkék vagyunk a mai teljesítményünkre. Éjjel-nappal azon dolgoztunk, hogy elérjük a céljainkat. Azt gondolom, hogy sikerült megtartanunk a hidegvérünket, még akkor is, amikor két-három gólos hátrányban voltunk. Ez egy gyors játék, így sikerült fordítanunk, amiben a szurkolóinknak is nagy szerepük volt.”

„Gyerekkorom óta erről álmodozom és most sikerült. Az egész csapat nagyon akarta ezt a sikert. Azt gondolom, hogy az első néhány perc után uraltuk a meccset. A kemény munka, amit beletettünk, kifizetődött. Már mindannyian nagyon várjuk a kölni négyes döntőt” – fogalmazott a három gólt szerző Aleks Vlah.

KÉZILABDA
FÉRFI BAJNOKOK LIGÁJA
NEGYEDDÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ 
AALBORG (dán)–TELEKOM VESZPRÉM 33–28 (18–14)
Aalborg, 5500 néző. Vezette: Boricsics, Markovics (szerbek) 
AALBORG: N. LANDIN – Björnsen 3, HOXER 9, Vlah 3, HALD JENSEN 4, ARNOLDSEN 7, Barthold 2. Csere: Norsten (kapus), Mölgaard, M. Hansen 2 (1), Antonsen, L. Nilsson 2, M. Larsen 1, P. Larsen. Edző: Stefan Madsen
VESZPRÉM: Corrales – Casado 2, J. OMAR 6 (2), Fabregas 1, Ligetvári, El-Dera 2, Elísson 3. Csere: Jensen (kapus), VAJLUPAU 6, Pesmalbek, Remili 2, Sandell 2, Koszorotov 1, Descat 3 (1). Edző: Momir Ilics
Az eredmény alakulása. 3. perc: 0–2. 6. p.: 3–3. 8. p.: 3–6. 14. p.: 8–7. 17. p.: 10–8. 21. p.: 13–10. 27. p.: 16–11. 36. p.: 19–17. 42. p.: 23–19. 47. p.: 27–24. 52. p.: 29–25. 56. p.: 30–28
Kiállítások: 8, ill. 10 perc
Hétméteresek: 1/1, ill. 6/3

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik