Dejan Sztankovics távozik a Ferencvárostól – sajtóhír

Vágólapra másolva!
2024.05.16. 16:18
Dejan Sztankovics távozhat a Ferencvárostól (Fotó: Dömötör Csaba)
Az M4 Sport értesülése szerint Dejan Sztankovics távozik a labdarúgó NB I-ben szereplő Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzői posztjáról. Állítólag a szerb trénert egy másik klub kivásárolja a szerződéséből, ő pedig a csütörtöki napon közölte az FTC-vel, hogy elfogadja az ajánlatot.

 

Az M4 Sport értesülése szerint a szerb trénert egy másik klub kivásárolja a szerződéséből.

Kubatov Gábor, a Ferencváros elnöke korábban elmondta, hogy Sztankovicsot négy hónapnyi fizetésért el lehet vinni, de ha ők köszönik meg a tréner munkáját, akkor ők is négy hónapnyi bért kötelesek neki adni.

„Folyamatosan nézem az edzői piacot, most is van képben lengyel szakember, aki tornatanárból lett fantasztikus edző, és nagyon jó szisztémát rakott össze,  de Oroszországban is van egy-két edző, akire ránéz az ember, és látja, hogy szervezett futballt játszik” – idézi Kubatov Gábort az M4 Sport.

Dejan Sztankovicsot 2023. szeptember 4-én nevezte ki vezetőedzőnek a Ferencváros azt követően, hogy a Klaksvík elleni BL-selejtezős kudarc után a menesztett Sztanyiszlav Csercseszovtól ideiglenes jelleggel Máté Csaba vette át a csapat irányítását.

Sztankovics az FTC vezetőedzőjeként a Nagyecsed ellen mutatkozott be a Magyar Kupában, ahol egészen a döntőig meneteltek, de ott a Paks hosszabbítás után 2–0-ra legyőzte a rekordgyőztest.

A szerb edzővel a csapat az NB I-ben 28 mérkőzésen 19 győzelmet és öt döntetlent ért el négy vereség mellett, az Európa-konferencialigában 2–4–2-es mérleggel a nyolcaddöntőbe jutásért rendezett párharcban búcsúztak a fővárosi zöld-fehérek a később döntős görög Olympiakosz ellen.

Sztankovics összesen 42 mérkőzésen irányította az FTC-t, meccsenként átlagosan 2.07 pontot szerzett, szerződése 2027. június 30-ig szólt.

Megkerestük a Ferencvárost a hírt illetően, de a klub egyelőre nem kommentálta az értesülést.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik