„Ez volt életem legfontosabb gólja” – Papp Kristóf az FTC elleni győztes kupadöntő után

N-P. T.N-P. T.
Vágólapra másolva!
2024.05.16. 11:47
null
A Paks hosszabbítás után 2–0-ra legyőzte a Ferencvárost a labdarúgó Magyar Kupa döntőjében. A találkozó után a paksiak első gólját szerző Papp Kristóf állt a kamerák elé.

Papp Kristófnak felvetettük: decemberben kísértetiesen hasonló gólt fejelt a Ferencvárosnak a bajnokságban.

„Hasonló volt, Balogh Bubu ragyogóan beadta, szerencsére üresen talált meg a labda elég közel a kapuhoz, úgyhogy mondhatni nem volt nehéz dolgom. Nagyon örülök, hogy sikerült gólt szerezni. Biztos készültek erre a figurára, de úgy gondolom, talán nekik is a vége felé valamennyit lankadt a figyelem, és tényleg ragyogó beadás volt, erre azért nehéz készülni.”

Videónkban keressük arra a választ, mi működött ennyire jól a Paksnál; megtudjuk, milyen volt paksiként 50 ezer néző előtt játszani. Beszélgetünk arról, hogy két évvel ezelőtt sérülés miatt lemaradt a kupadöntőről, miközben most élete legfontosabb gólját szerezte. De szóba kerül az Európa-liga is; hogy csupa magyar játékossal nyertek, illetve a bajnoki ezüstérem is.

 

MAGYAR KUPA
DÖNTŐ
Paksi FC–Ferencváros 2–0 (0–0, 0–0, 1–0) – hosszabbítás után
Budapest, Puskás Aréna, 51 900 néző. Vezette: Berke
Paks: Szappanos – Vas, Kinyik, Lenzsér – Osváth, Papp, Vécsei, Windecker (Szabó II Bálint, 86.; Mezei, 118.),  Szabó J. – Hahn (Böde, 72.), Könyves (Balogh B., a szünetben; Haraszti, 120+1.). Vezetőedző: Bognár György
FTC: Varga Á. – Botka, I. Cissé, Abena, Civic (C. Ramírez, 90+1.) – Maiga (Loncar, 59.), Ben Romdan (Kodro, 55.) – A. Traoré, Abu Fani, Marquinhos (Zachariassen, 82.) – Varga B. (Lisztes, 82.; Szevikjan, 100.). Vezetőedző: Dejan Sztankovics
Gólszerző: Papp (98.), Haraszti (120+2.)
Kiállítva: Vécsei (38.), ill. Abena (75.)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik