Van Persie edzőnek állt a holland első osztályban

S. B.S. B.
Vágólapra másolva!
2024.05.17. 11:36
Van Persie a Heerenveen vezetőedzőjeként folytatja (Fotó: Getty Images)
A 102-szeres holland válogatott Robin van Persie lett a holland élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Eredivisie) szereplő SC Heerenveen új vezetőedzője.

A holland bajnokságban jelenleg 10. helyen álló Heerenveen a hivatalos honlapján jelentette be, hogy a következő idénytől a holland legenda veszi át a csapat irányítását. 

A 40 éves Van Persie – akinek karrierje során ez lesz az első alkalom, hogy felnőttcsapatnál dolgozhat vezetőedzőként – két idényre szóló szerződést írt alá a heerenveeni klubbal. 

A Feyenoord, az Arsenal, a Manchester United és a Fenerbahce korábbi csatára 2019-ben akasztotta szögre a cipőt, majd visszatért a rotterdami gárdához, ahol sportvezetőként és utánpótlásedzőként is tevékenykedett. Most azonban a holland válogatott örökös gólkirálya csatlakozik a volt csapattársához, a Heerenveen mostani vezérigazgatójához, Ferry de Haanhoz

„Az edzői szakma átfogó és tele van kihívásokkal, nagy szenvedéllyel és örömmel űzöm. Szeretnék folyamatosan fejlődni, és a vezetőedzői szerep tökéletesen illeszkedik ehhez a célhoz. Ezért örülök a Heerenveen kínálta lehetőségnek” – értékelt a kinevezése után Van Persie. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik