NBA: csak a hazai! Utolsóként a Cavaliers jutott főcsoport-elődöntőbe

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.05.06. 06:50
A negyedik hazait is megnyerték Donovan Mitchellék, a Cavs kiejtette a Magicet (Fotó: Getty Images)
Mégis számított az alapszakaszban elért helyezés ugyanis a Keleti csoportban negyedik helyen záró Cleveland Cavaliers úgy ejtette ki az egy hellyel mögötte, az ötödik helyen záró Orlando Magicet, hogy a párharc mind a hét mérkőzését a hazai csapat nyerte meg.

Csak egy párharc torkollott hetedik mérkőzésbe az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) rájátszásának első körében, hiszen a Cleveland Cavaliers és az Orlando Magic 3–3-ra állt egymással hat meccs után.

A hetedik meccset a vendégek kezdték jobban, de hiába vezettek a nagyszünet előtt 18 ponttal is, a harmadik negyedben már a Cavaliersnél volt az előny, ezt pedig meg is tartották a hazaiak, akik 106–94-es sikerrel nyerték meg 4–3-ra a párharcot és jutottak főcsoport-elődöntőbe, ahol az alapszakaszgyőztes Boston Celticsszel vívnak meg.

A párharc korábbi mérkőzéseivel ellentétben a hetedik meccs hozott két kimagasló teljesítményt, hiszen a hazaiaktól Donovan Mitchell kilenc lepattanó és öt assziszt mellett jutott 39 pontig, míg a vendégeknél Paolo Banchero 38 pontos, 16 lepattanós dupla duplát jegyzett.

NBA, RÁJÁTSZÁS
KELETI FŐCSOPORT, NEGYEDDÖNTŐ, 7. MÉRKŐZÉS
Cleveland Cavaliers–Orlando Magic 106–94
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc végeredménye: 4–3 a Cleveland javára

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik