Kajak-kenu válogató: a vb-ezüstérmes egység nyert a férfi kajak négyeseknél

Vágólapra másolva!
2024.04.30. 18:14
Fotó: Földi Imre, archív
Nem történt meglepetés a szolnoki kajak-kenu válogatóverseny első, egyben egyetlen keddi döntőjében: a férfi kajak négyesek 500 méteres fináléját a Nádas Bence vezette egység nyerte magabiztosan.

A tavaly világbajnoki ezüstérmével Magyarországnak négy olimpiai kvótát szerző egység - Nádas, Csizmadia Kolos, Kuli István és Tótka Sándor összeállításban - közel egy másodperccel volt gyorsabb, mint kihívói, így jogot szerzett az indulásra a jövő heti, szegedi világkupára.

A második helyen Hidvégi Hunor, Fodor Bence, Kurucz Levente és Balogh Gergely hajója ért célba, ez a csapat is készülhet a vk-ra.

A versenyre nyolc egység nevezett, harmadikként a Noé Zsombor, Vajda Bence, Noé Bálint, Varga Ádám összeállítású kvartett zárt, míg a tavaly U23-as világbajnok Opavszky Márk, Szendy Maximilián, Keller Gergő, Tamási Zsombor alkotta négyes lett a negyedik.

„Kétszázötven méternél elkezdett görcsölni a hasizmom. Szerencsére úgy értünk célba, hogy ez az első helyünket nem veszélyeztette, de nem tudtunk olyan jó pályát jönni, amilyet szerettünk volna” – nyilatkozott a győzelem után az M4 Sportnak a vezérevezős Nádas Bence.

„Az év első versenypályája volt, én meg vagyok vele elégedve. Természetesen lehet ennél sokkal jobban is kajakozni, fogunk is, nagyon bízom benne. A célunkat elértük, megnyertük a válogatót” – értékelt Csizmadia Kolos.

Kuli István szerint megtették az első kis lépést az idényben, az olimpiai bajnok Tótka Sándor pedig már előretekintett a szerdai 500 méteres párosversenyre, amelyben ő Nádassal, míg Csizmadia Kulival indul majd.

„Szerencsére most többet tudtunk készülni a párosra, mint egy évvel ezelőtt, de a négyes volt a fókuszban. A mai napról annyit, hogy ez egy fantasztikus edzés volt, de ha tanulunk a hibáinkból, akkor ennél csak jobbak lehetünk” – fogalmazott Tótka.

Az idei első válogató csütörtökig zajlik a Holt-Tiszán.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik