Női Vuelta: a piros trikós Vollering az utolsó métereken bukta a szakaszgyőzelmet, Vas Blanka a 102. lett

Vágólapra másolva!
2024.05.03. 18:16
Évita Muzic nyerte a női Vuelta hatodik szakaszát (Fotó: Imago Images)
Évita Muzic nyerte meg a női spanyol körverseny (Vuelta Espana Femenina) hatodik szakaszát, Vas Blanka a 102. helyen ért célba.

 

A csütörtökön bukó Gaia Realini kisebb agyrázkódás, míg az összetett 8. helyén álló Kasia Niewiadoma betegség miatt nem állt rajthoz.

A rögtön egy heggyel kezdődő szakasz elején szökés alakult ki, melyből négyen maradtak meg négyperces előnyt szerezve. A szökésben résztvevők egyike sem jelentett veszélyt az összetett élmezőnyére, ennek ellenére az összetett éllovas Demi Vollering csapata, az SD Worx-Protime keményen dolgozott a hátrány csökkentése érdekében. A 76. kilométernél Vas Blanka és Mischa Bredewold vezették a mezőnyt, amely fokozatosan közeledett a szökevényekhez.

Az utolsó 20 kilométeren a mezőny befogta és utolérte a szökevényeket, majd a hegyi befutóhoz vezető emelkedőn szétszakadt. Kivételes izgalmakat hozott a befutó: úgy tűnt, hogy az összetettet is vezető, a mezőnytől elszakadó Vollering szakaszgyőztesként ér majd célba, de az utolsó 25-30 méteren a francia Évita Muzic utolérte, és lehajrázta, a holland azonban így is növelte összetettbeli előnyét riválisaival szemben. A viadalon egyetlen magyarként szereplő Vas Blanka a 102. helyen ért célba.

A nyolcnapos Vuelta vasárnapig tart, a szombati hetedik szakaszon a San Esteban de Gormaz és Sigüenza közötti 138.6 kilométert teljesíti a mezőny.

KERÉKPÁR
Női Vuelta országúti körverseny
6. szakasz (Tarazona–La Laguna Negra, 132.1 km, hegyi befutó)
1. Évita Muzic (francia, FDJ-Suez) 4:10:20 óra
2. Demi Vollering (holland, SD Worx-Protime) 2 mp h.
3. Yara Kastelijn (holland, Fenix-Deceuninck) 15 mp h.
...102. Vas Blanka (Tean SD Worx–Protime) 12 p h.
Az összetett állása
1. Demi Vollering (holland, SD Worx-Protime) 17:20:01
2. Elisa Longo Borghini (olasz, Lidl-Trek) 56 mp h.
3. Riejanne Markus (holland, Tean Visma-Lease a Bike) 1:14 p h.
...54. Vas Blanka (Tean SD Worx–Protime) 24 p h.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik