FTC: újabb kérők jelentkezhetnek a védőért az MLS-ből – NS-infó

Vágólapra másolva!
2024.05.04. 17:07
Henry Wingo (31) három és fél év után távozhat a Ferencvárostól (Fotó: AFP, archív)
Korábban már beszámoltunk róla, hogy a Ferencváros labdarúgócsapatának lejáró szerződésű védője, Henry Wingo a nyáron hazatérhet az Egyesült Államokba. Amerikai forrásból úgy értesültünk, négy MLS-klubtól is van ajánlata.

 

A Nemzeti Sport múlt hét hétfőn jelezte, hogy a Ferencváros amerikai védője, Henry Wingo a nyáron, szerződése lejártával távozhat klubjától. A csakfoci.hu ezután arról számolt be, hogy a 28 éves játékost az amerikai profi ligában szereplő Austin szerződtetné. A tengerentúlról származó értesüléseink szerint azonban három másik MLS-csapat is érdeklődik iránta, két amerikai és két kanadai klub.

Az Egyesült Államokból az Austin mellett a Minnesota United, Kanadából pedig a Toronto FC és a Vancouver Whitecaps tehet ajánlatot a védőnek, aki 2021 januárjában a norvég Moldétól érkezett a Ferencvárosba, a zöld-fehéreknél 101 tétmeccsen lépett eddig pályára, két gólt és nyolc gólpasszt jegyzőkönyvezve. A nyáron, szerződése lejártával ingyen távozhat az FTC-től.

Wingo korábban a Seattle Soundersben játszott, 23 bajnokin (ebből 22-szer az alapszakaszban, egyszer a rájátszásban), mielőtt 2019-ben Európába, Norvégiába igazolt.

A FERENCVÁROSNÁL JELENLEG VÁRHATÓ NYÁRI JÁTÉKOSMOZGÁSOK
Kölcsönből visszatér: Gruber Zsombor (Zalaegerszegi TE FC)
Kiszemeltek: Chico Banza (angolai, Anorthoszisz – Ciprus), Horváth Krisztofer (Kecskeméti TE – kölcsönben az olasz Torinótól)
Távozik: Lisztes Krisztián (Eintracht Frankfurt – Németország), Samy Mmaee (marokkói, lejár a szerződése)
Távozhatnak: Muhamed Besic (bosnyák, lejár a szerződése), Anderson Esiti (nigériai, kikerült az első keretből), Amer Gojak (bosnyák, kikerült az első keretből), Owusu Kwabena (ghánai, kikerült az első keretből), Marquinhos (brazil, érdeklődnek iránta: Pumas – Mexikó, Al-Fateh – Szaúd-Arábia), Alekszandar Pesics (szerb, kikerült az első keretből), Henry Wingo (amerikai, lejár a szerződése, érdeklődik iránta: Austin FC, Minnesota United – Egyesült Államok; Toronto FC, Vancouver Whitecaps – Kanada)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik