Női vízilabda ob I: az Eger került előnybe a bronzpárharcban

P. G.P. G.
Vágólapra másolva!
2024.05.05. 18:34
Fotó: Egri Vízilabda Klub/Facebook
Az Eger nyert a Dunaújváros ellen a MOL női vízilabda ob I fináléjának első összecsapásán, így vezet az egyik fél második sikeréig tartó párharcában.

 

A technika ördöge miatt csúszással kezdődött a bronzpárharc első mérkőzése Dunaújvárosban. A hangulatfelelős zenével oldotta a feszültséget, mire az Eger edzője, Sike József tréfásan táncra biztatta játékosait, de mire újrakezdték volna a bemelegítést a csapatok, megjavult a berendezés.

Hamar elkapták a ritmust a vendégek a vízben is, a rosszkéz-oldalon rendszerint megtalálták a rést az újvárosi pajzson – más kérdés, hogy olykor tiszta lövőhelyzetben is a centert, Parkes Rebeccát keresték, akire nagyon figyeltek a bekkek. Szilágyi Dorottya vezérként pólózott, hátul egymást érték a védések és a blokkok, Szellák Csenge mesteri ejtéseivel a harmadik negyed derekán már 8–4-re vezettek az egriek. Innen már nem volt visszaút a házigazdának, a fegyelmezetten védekező Eger 10–5-re győzött Dunaújvárosban, és szerdán saját közönsége előtt le is zárhatja a párharcot.

VÍZILABDA, NŐI OB I
A 3. HELYÉRT, 1. MÉRKŐZÉS
DUNAÚJVÁROSI FVE–DIGI-EGER 5–10 (3–3, 1–3, 0–2, 1–2)
Dunaújváros, 200 néző. V: Csizmadia, Petik A.
DUNAÚJVÁROS: Maczkó – Dobi 1, Sümegi, Szabó N. 1, Mahieu, Garda 1, Horváth B. 1. Csere: Kardos L., JONKL 1, Somogyvári, Pál R., Kardos D. Edző: Vad Lajos
EGER: TORMA – SZILÁGYI D. 3, SZELLÁK 3, Belorio, Parkes, Borsi 1, Bódi 1. Csere: Sóti, Pogonyi 1, Weston, Katona, Lendvai 1. Edző: Sike József
Emberelőny-kihasználás: 12/2, ill. 5/1. Gól – ötméteresből: 1/1, ill. 2/1. Kipontozódott: Bódi (29. p.), Sóti (32. p.)
Az egyik fél második győzelméig tartó párharc állása: 1–0 az Eger javára
MESTERMÉRLEG
Vad Lajos: – Az egriek nagyszerű mentalitással ugrottak vízbe, a csapatomból viszont hiányzott a szenvedély, a támadójátékunk kritikán aluli volt. Csalódott vagyok, mert nem szeretek kikapni, remélhetőleg a játékosok is átérzik a helyzetet.
Sike József: – Az ilyen párharcokban nem elegendő, ha az első mérkőzésen jobbak vagyunk az ellenfelünknél, azért még nem adnak bronzérmet. Ezúttal nekünk jött ki jobban a lépés, jól védekeztünk, mostantól készülünk a második találkozóra.

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik