NBA: egy győzelemre a továbbjutástól a Minnesota, előnyben a Dallas és az Indiana

T. Z.T. Z.
Vágólapra másolva!
2024.04.27. 07:41
Los Angeles Clippers v Dallas Mavericks - Game Three
Luka Doncic (jobbra) most 22 pontig jutott (Fotó: Getty Images)
Három mérkőzést rendeztek helyi idő szerint pénteken az észak-amerikai profi kosárlabdabajnokság (NBA) nyolcaddöntőiben: a Minnesota Timberwolves harmadik meccsét is megnyerte, és karnyújtásnyira került a továbbjutástól a Phoenix Suns ellen, míg a Dallas Mavericks, valamint az Indiana Pacers 2–1-re vezet a saját párharcában.

Keleten döntetlen állásról kezdődött az Indana Pacers és a Milwaukee Bucks párharca a Keleti főcsoport rájátszásában, de a csapatok most először találkoztak Indianapolisban, így előzetesen a Pacers tűnt esélyesebbnek. A két fél hatalmas meccset játszott egymással, a Bucksnál brillírozott Khris Middleton, aki 42 pontot szórt, mégsem lehetett boldog a meccs végén. Négy negyed után ugyanis döntetlen állt az eredményjelzőn, így jöhetett a hosszabbítás, amelyben a Tyrese Haliburton vezette (a Pacers irányítója 16 asszisztott osztott ki az este) Indiana volt a jobb, és 121–118-ra megnyerte a találkozót, így előnybe került a párharcban.

A Nyugati főcsoportban a Minnesota Timberwolves végig vezetve 126–109-re megverte a Phoenix Suns együttesét idegenben, így egy győzelemre került a továbbjutástól a párharcban. A vendégek legjobbja, Anthony Edwards 36 pontot szórt, a Sunsnál egyedül a 28 ponttal záró Bradley Bealt lehetett kiemelni. 

A másik nyugati párharcban a Dallas Mavericks került előnybe a Los Angeles Clippersszel szemben, miután hazai környezetben 101–90-re megnyerte a feszült, ideges hangulatú harmadik összecsapást. A Mavst ismét Luka Doncic vitte a hátán, a szlovén csillag most 22 pontig jutott, míg a másik oldalon Norman Powell jó játéka ezúttal kevésnek bizonyult a győzelemhez. 

NBA, RÁJÁTSZÁS
NYOLCADDÖNTŐ, 3. MÉRKŐZÉSEK
Indiana Pacers–Milwaukee Bucks 121–118 – hosszabbítás után
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 az Indiana javára
Dallas Mavericks–Los Angeles Clippers 101–90
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 2–1 a Dallas javára
Phoenix Suns–Minnesota Timberwolves 109–126
Az egyik fél negyedik győzelméig tartó párharc állása: 3–0 a Minnesota javára
 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik