11 hónap és több ezer kilométer után végre megérkezett kedvenc csapata meccsére a mongol szurkoló

DOMONKOS BÁLINTDOMONKOS BÁLINT
Vágólapra másolva!
2024.04.23. 14:10
Ocsirváni Batbold végre eljutott kedvenc csapata meccsére (Fotó: Wazza Bikepacking /MGL to Manchester/Facebook)
Csaknem 11 hónapnyi utazás után hétvégén végre láthatta kedvenc csapatát, az angol élvonalbeli Manchester Unitedet a 27 éves mongol labdarúgó, Ocsirváni Batbold, aki biciklivel indult útnak Ulánbátorból, hogy eljusson az MU meccsére.

A Mongol Kupa-győztes Ocsirváni Batbold amióta futballozik, a Manchester Unitedért rajong. 2023-ban pedig fejébe vette, hogy ha már nem játszhat kedvenc csapata mezében, akkor megvalósítja másik álmát és személyesen szerette volna látni az MU-t. A mongol labdarúgó azonban nem akármilyen vállalkozásra szánta el magát, s Mongólia fővárosából, Ulánbátorból biciklivel indult útnak, hogy megtegye a többezer kilométeres távolságot.

A januárban Magyarországon is tartózkodó, Felcsúton, a Puskás Akadémiánál néhány honfitársát is meglátogató Batbold útját akadályok is nehezítették, többször vízumproblémák miatt nem kellhetett át a határokon, ám már egy ideje közel állt a célhoz, amikor Franciaországból nem engedték át az Egyesült Királyságba hasonló okokból.

Batbold végül április elején érkezett meg Londonba, ahol már több mérkőzésre is kilátogatott, de hétvégén végre kedvenc csapatát, a Manchester Unitedet is láthatta a Wembleyben a másodosztályú Coventry elleni FA-kupa-elődöntőn, melyen a manchesteriek háromgólos előnyüket leadva tizenegyespárbaj után jutottak be a fináléba.

Ocsirváni Batbold egyébként közösségi oldalain vezetett naplót nem mindennapi kalandjáról, megpróbáltatásairól.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik