Ha szeret falat vagy sziklát mászni, akkor ez az ön bakancslistás kihívása!

V. SZ.V. SZ.
Vágólapra másolva!
2023.02.06. 18:55
A svájci hegyek között fekvő Luzzone-tavat a hatvanas években egy duzzasztógát mögé szorították, amely idővel az extrém sportolók paradicsoma lett.

A Lago di Luzzone egy 1606 méter magasan fekvő tó Svájcban, amely olyan magas hegyek között található, mint a Piz Terri (3149 m), a Plattenberg (3041 m), a Torrone di Nav (2832 m) és a Pizzo Pianca (2377 m). A legnagyobb látványossága azonban az 1963-ban felhúzott duzzasztógát, amelynek 165 méteres fala megihlette az extrém sportolókat, elsősorban a falmászókat.

Annyira, hogy mesterséges mászóutakat alakítottak ki felcsavarozott lépések és fogások segítségével, így nemcsak Európa, de a világ legnagyobb mesterséges mászófala jött létre.

Amire azonban csak profi mászók merészkednek, mivel az első fogások néhány méter magasan vannak, hogy az arra járó turisták ne érezzenek hirtelen késztetést, hogy nekivágjanak. Aki ugyanis beszáll az útba, annak már nagyon nehéz onnan kiszállnia. Dylan Efron és Anita Facundo sziklamászók videóra is vették, milyen elindulni és végigmászni.

 

CSAK EGY KATTINTÁS, ÉS MÁRIS BÖNGÉSZHETI CÍMLAPUNKAT: ÖTVEN-HATVAN CIKK, FOLYAMATOSAN FRISSÜLŐ TARTALOM!

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik