Asztalitenisz: A Budaörs 3:1-es előnyről küzd az Európa-kupa döntőjébe jutásért

SZ. M.SZ. M.
Vágólapra másolva!
2023.02.17. 16:37
null
Mosolygós budaörsi arcok a csehországi siker után (balról): Bachman Péter edző, Dari Helga, Fazekas Mária, Póta Georgina, Somlyó Gergely klubelnök, Szvitán Krisztina szakosztályvezető (Fotó: Budaörsi SC)
A második számú európai asztalitenisz-klubsorozat döntőjébe jutásért játszik a Budaörsi SC női csapata, amely az idegenben megszerzett 3:1-es előnyről fogadja a cseh TT Moravsky Krumlovot.


Túlzás nélkül állítható, hogy az SH-ITB Budaörsi SC az európai női asztalitenisz egyik meghatározó klubcsapatává vált: gyorsan változó világunkban már önmagában is bravúr, hogy az együttes egyhuzamban a huszadik idényében szerepel a nemzetközi porondon, ráadásul mostanra eljutott odáig, hogy az európai kupák végjátékának visszatérő szereplője. A második számú kontinentális sorozat, az Európa-kupa legutóbbi négy kiírásából 2018–2019-ben elődöntős, 2020–2021-ben pedig döntős volt, s az elődöntő már most is biztos, sőt az első mérkőzés eredménye alapján a finálé is összejöhet, miután a TT Moravsky Krumlov elleni párharc első meccsét Csehországban 3:1-re megnyerte a hatszoros magyar bajnokcsapat.

Fontos győzelmet arattunk, de még csak félúton járunk – fogalmazott óvatosan Bachman Péter, a budaörsiek szakvezetője. – A 3:1-es idegenbeli siker után valóban jó helyzetben vagyunk, hiszen még egy 3:2-es vereség is belefér a szombati visszavágón, de természetesen nem erre játszunk. Hazai pályán, saját közönségünk előtt mindenképpen győzni szeretnénk, de azt is tudjuk, a sikert és a továbbjutást nem adják ingyen, meg kell dolgozni érte. Ezért figyelünk, hogy játékosaink se kényelmesedjenek el, egyikük se gondolja, ha ő nem is nyeri meg a maga meccsét, a társa megteszi helyette, mert ez visszaüthet, ezért úgy várjuk a visszavágót, hogy 0:0 az eredmény és innen kell nyernünk.”

Ami az összeállítást illeti, hazai oldalon meglepetés ezúttal sem várható, vagyis a budaörsiek a jól megszokott Póta Georgina, Fazekas Mária, Dari Helga trióval várják a Krumlovot, amely viszont a hírek szerint az első találkozóhoz képest változtat. Az biztos, hogy a japán Josida Micukira továbbra sem számíthatnak, miként az is valószínűsíthető, hogy a két orosz légiós, Jekatyerina Csernyavszkaja és Valerija Scserbatik asztalhoz áll Budaörsön, az azonban még kérdés, hogy az első meccsen lehetőséget kapó Lenka Harabaszovát ki váltja.

Nagyon át kell gondolnunk, kit melyik pozícióban szerepeltetjük– tette hozzá Bachman Péter. – Nehéz az ellenfél fejével gondolkozni, de az biztos, hogy az első mérkőzés eredményének tudatában a helyükben én valami váratlannal állnék elő, amire viszont nekünk is fel kell készülnünk. Ez okoz némi fejtörést, ám a találkozó kezdetéig még van időnk, hogy meghozzuk a lehető legjobb döntést.”

A fináléba jutás egy viszonylag új szabály miatt adott esetben az évtizedek alatt megszokotthoz képest valamivel bonyolultabb lehet. Az nem kérdés, hogy budaörsi győzelem, vagy 3:2-es vereség esetén a magyar együttes kerül a fináléba, ám ha a Moravsky Krumlov 3:0-ra vagy 3:1-re győz, úgynevezett aranymeccsel – itt mindhárom játékos egy-egy ráadás szettet játszik – döntenek a továbbjutásról. Az összecsapás 16 órakor kezdődik a budaörsi sportcsarnokban, a belépés díjtalan.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik