NS-jótékonyság: Koraszülöttfutás 2024

   Munkatársunktól Munkatársunktól
Vágólapra másolva!
2024.04.24. 09:37
Lubics Szilvia (Fotó: Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány Facebook)
A Koraszülöttmentő és Gyermek­intenzív Alapítvány minden évben megrendezi a Másodszor is célba érünk! elnevezésű jótékonysági futást a koraszülöttekért. A táv 66 kilométer, az útvonal a Zalai-dombság vadregényes tájain vezet Zalaegerszeg és Keszthely között. Célja a jótékonyságon kívül a figyelemfelhívás és a közösségépítés.

A futóverseny egyúttal jelkép is. A Koraszülöttmentő és Gyermekintenzív Alapítvány látja el a koraszülöttmentést Vas és Zala vármegyében, valamint Somogy vármegye egy részén. A Zalaegerszeget Keszthellyel összekötő futás a mentő­autók által megtett kilométereket szimbolizálja. Az utóbbi években több száz csapat vett részt a rendezvényen, rajthoz állt mások mellett a többszörös Sparthatlon-győztes Lubics Szilvia, az olimpiai 7. helyezett triatlonos, Bicsák Bence és Ivan Cudin ultrafutó is.

A futásra április 28-án, vasárnap kerül sor, egyénileg és csapattal is lehet nevezni. Gyülekezés 7.15-től, a rajt 9 órakor lesz a Zala Zone járműipari tesztpályán. Zalaegerszegről koraszülöttmentő jármű felvezetésével futnak ki a résztvevők, az autót ezen a szakaszon nem lehet megelőzni. A célt a keszthelyi Fő téren állítják fel, a szintidő 8 óra 30 perc.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik