Karlsruhe másodszor lesz a Világjátékok házigazdája

MTI/B. D. K.MTI/B. D. K.
Vágólapra másolva!
2024.05.06. 15:03
null
Fotó: twitter.com/TheWorldGames
Karlsruhe lesz 2029-ben a Világjátékok házigazdája – jelentették be a Világjátékok Nemzetközi Szövetsége (IWGA) Esslingenben tartott közgyűlésén.

A német város lesz így a játékok történetében az első, amely kétszer is vendégül látja az olimpia programján nem szereplő sportágak seregszemléjét. Karlsruhe 1989-ben volt házigazda.

Az IWGA közgyűlésen a Nemzeti Versenysportszövetséget (NVESZ) Mészáros János elnök és Oláh Gyárfás elnökségi tag képviselte. Az eseményen az IWGA három országgal írt alá együttműködési megállapodást: Magyarország mellett Portugáliát és Tajvant érte ez a megtiszteltetés – tájékoztatta az NVESZ hétfőn az MTI-t.

Az együttműködés alapja az olimpiai szellem és az Olimpiai Charta iránti elkötelezettség, mely értékeket mindkét szervezet magáénak vallja és tiszteletben tartja. A NVESZ célja az IWGA-val való kapcsolat megerősítésében a nemzetközi sportmozgalom fejlesztése. A megállapodást José Perurena, a Világjátékok Nemzetközi Szövetségének elnöke, és Mészáros János, a Nemzeti Versenysportszövetség elnöke írta alá.

Az IWGA tagsága megszavazta a Nemzetközi Amerikaifutball-szövetség (IFAF) és Nemzetközi Cheer Unió (ICU) felvételi kérelmét, ezáltal két új, teljes jogú taggal bővült a szervezet tagszövetségeinek száma.

A következő Világjátékokat 2025-ben a kínai Csengtuban rendezik meg. Az egy év múlva esedékes multisportesemény szervezői beszámoltak az előkészületekről, a prezentációból kiderült, hogy Kína minden idők legnagyobb Világjátékának megrendezésére készül.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik