Öttusa: két magyar hölgy jutott tovább az elődöntőbe a szófiai világkupaversenyen

SZELECZKI RÓBERTSZELECZKI RÓBERT
Vágólapra másolva!
2024.05.08. 22:10
Erdős Rita másodikként jutott tovább (Fotó: Martinek János)
Erdős Rita és Guzi Blanka bejutott a legjobb 36 közé a szófiai világkupaverseny első napján, míg Barta Luca a selejtezőben búcsúzott.

Három magyar női versenyző indult el a május végi ankarai világkupadöntő előtti utolsó vk-viadalon Szófiában. A 77 öttusázó a három csoport első tizenkét helyéért küzdött. Az A-csoportban az április közepi, ankarai vk-verseny előtt fáradásos törést szenvedő Barta Luca 8 győzelemmel és 16 vereséggel zárt a rangsoroló vívásban, majd a középmezőnyben végzett a 200 méteres úszás és a kombinált szám idejeit illetően is, a laser runban 18.-ként ért célba, így búcsúzott a további küzdelmektől.

A C-csoport mindkét magyarja „csont nélkül” elődöntős, még úgy is, hogy mind Erdős Rita (10–15), mind Guzi Blanka (7–18) az „alsóházban” végzett az asszókat követően, ezt követően úszásban valamelyest javítottak, előbbi a 9., utóbbi 13. időt hozta. A záró szám hozta az áttörést, Guzi, Erdős sorrendben a két magyaré lett a két legjobb laserrun-futam – a Trion SC-t erősítő Erdős Rita másodikként, míg a DVTK-ban szereplő Guzi Blanka negyedikként összességében magabiztosan jutott tovább az elődöntőbe.

Barta Luca gyengén kezdett, a vívás után valamelyest felzárkózott, de a versenye végére sajnos szétesett. Bár a sérülése közvetlenül már nem akadályozza, még nincsen olyan jó formában, hogy továbbjusson. Nem egy-két hét, mire visszanyeri jó kondícióját – kezdte gondolatait a szerdai napról Martinek János szövetségi kapitány. – Erdős Rita és Guzi Blanka gyakorlatilag lemásolták a budapesti teljesítményüket, gyengén vívtak, majd sokat javítottak, és az ellenfelek is gyengék voltak a kombinált számban, így a mieink már a második körben biztossá tették a továbbjutásukat.”

Az eredeti tervvel ellentétben, a zsúfolt versenynaptár miatt nem utazott el Szófiába Gulyás Michelle és Bőhm Csaba, ugyanis két hét múlva már a világkupadöntőt rendezik Ankarában – eddigi eredményeik alapján törökországi részvételük nincs veszélyben.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik