Torna Eb: Székely Zója és a felemás korlát

K. E.K. E.
Vágólapra másolva!
2024.05.02. 11:04
Székely Zója a magyar csapat zászlóshajója az Európa-bajnokságon (Fotó: Török Attila)
Három alapember is hiányzik a női válogatottból, ám még így is van arra remény, hogy magyar döntősnek tapsolhatunk Riminiben.

 

Alaposan felforgatott csapattal vág neki a rimini kontinensválogatottnak női együttesünk – tegye a szívére a kezét minden tornáért rajongó sportkedvelő, és akkor rögvest el is ismeri: azt, hogy egy Európa-bajnokságon a magyar színeket Székely Zója, Mayer Gréta, Makai Lilla, Szilágyi Nikolett és Péter Sára képviseli, igencsak meglepő.

S ezzel nem a felsorolt sportolókat bántjuk, korántsem, az ugyanakkor tény, hogy háromszoros Eb-aranyérmesünknek, Kovács Zsófiának októberben elszakadt az elülső keresztszalagja, Czifra Bettina Lili, aki az antwerpeni világbajnokságon kvótát szerzett az olimpiája, nemrég sérült meg, míg a szintén párizsi induló, Bácskay Csenge az Egyesült Államokban készül és tanul.

„Kétségkívül Székely Zója a zászlós hajónk jelenleg, őt szeretnénk is döntőben látni Riminiben, mégpedig felemás korláton. Péter Sára kettőt ugrik a selejtezőben, kiváló végrehajtás esetén ezen a szeren lehet esélye a fináléra” – mondta el Altorjai Sándor csapatvezető, a Magyar Tornaszövetség főtitkára.

Székely Zójában minden bizonnyal duplán buzog a tettvágy, hiszen mint ismert, nő csapatunk a vb-n szerzett tizenötödik helyével egy országnak szóló kvótát szerzett – a harmadik női indulónk személyéről júniusban dönt a honi szövetség, és erre Székelynek is esélye van a remélhetőleg felépülő Kovács mellett.

Az Eb szerdán a selejtezőkkel kezdődik meg, és egyúttal érmeket is osztanak a nap végén egyéni összetettben: a mezőnyt négy csoportba sorolták, a mieink az utolsóba, a 18 órakor kezdődőbe kerültek, és válogatottunk talajon kezd.

A csapat öt tornászból áll, egy-egy szeren négy mutathatják be a gyakorlatukat, a végső pontszámba a három legjobb számít bele.

A csapatvezető által említett két – reménybeli – finálé mellett a csapat döntőbe, vagyis a legjobb nyolc közé jutása már-már csodaszámba menne, ám rontás nélküli, tökéleteshez közeli gyakorlatokkal akár még ez is összejöhet.

TORNA, EURÓPA-BAJNOKSÁG
PROGRAM 
Május 2., csütörtök
Selejtező, egyben egyéni összetett verseny, 10
Május 4., szombat
Szerenkénti döntők, 16.25
Május 5., vasárnap
Csapatdöntő, 15

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik