MacAdam: Voltak buktatók, de nem nagy ügy, csak büszkeség van bennem

POZSONYI SZILÁRD (Bolzano)POZSONYI SZILÁRD (Bolzano)
Vágólapra másolva!
2024.05.04. 23:34
A szövetségi kapitány szerint a mieink kapusa, Bálizs Bence volt a vb legjobb játékosa (Fotó: Fotó: MJSZ/Vörös Dávid)
Miután a magyar jégkorong-válogatott Szlovénia legyőzésével megnyerte az olaszországi a divízió 1/A-s világbajnokságot, Don MacAdam, a mieink szövetségi kapitánya és Erdély Csanád csapatkapitány értékelt a Nemzeti Sportnak.

 

Hogyan értékeli a meccset?
– Nincs bennem más, csak büszkeség, látva, hogy mindenki ott hagyott a jégen mindent, ami benne volt – válaszolta a meccs után Don MacAdam szövetségi kapitány. – Két kőkemény mérkőzéssel zártuk ezt a világbajnokságot, minden tiszteletem a srácoké, hogy csak az járt a fejükben, hogyan oldjuk meg a ránk váró feladatokat. Szlovénia jobb helyzetben volt nálunk, de mégis sikerült elé kerülnünk. A divízió 1/A már csak ilyen, elképesztően kis különbség van a csapatok játékereje között.

– Mit jelent önnek ez a siker a karrierjében?
– Ennél jobb már nem is lehetne, ahogy már ősszel is mondtam, hatalmas dolog, és megtiszteltetés egy nemzeti együttes vezetőjének, csodálatos élmény szövetségi kapitánynak lenni. Néhány buktatóval az úton, de ezek megtörténnek, nem nagy ügy.

– Úgy alakult a Szlovénia elleni párharc, ahogy tervezte?
Minden úgy alakult, ahogy kellett. Ilyen türelmesen kellett játszanunk, fegyelmezetten védekezve. Nem ő kapta a legjobb kapusnak járó díjat, de a mi szemünkben messze Bálizs Bence volt a legjobb az egész világbajnokságon. Elképesztő volt, főleg Olaszország és Szlovénia ellen. Jól alakultak a dolgok, de ez csak azért történhetett így, mert elképesztően keményen dolgoztunk érte. 

Don MacAdam (Fotó: Koncz Márton, archív)

ÍGY LÁTTÁK A FŐSZEREPLŐK...

ERDÉLY CSANÁD csapatkapitány: – Óriási ez, hihetetlen, hogy ilyen körülmények között ilyen kiváló teljesítményt nyújtottunk. Ott van a helyünk az A-csoportban, még akkor is, ha a szlovénoknak a tudása talán nagyobb, mint a miénk, a szívük ugyanis biztosan nem nagyobb. Bálizs Bence szenzációs volt. Az utolsó harmad előtt mondtuk, hogy írjunk mi is történelmet, verjük meg Szlovéniát, és ez sikerült is.

PAPP KRISTÓF, a győztes gól szerzője az MTI-nek nyilatkozott: – Ekkora tét mellett még nem lőttem ilyen fontos gólt. Biztos, hogy örök életemben emlékezni fogok rá. Természetesen ez csapatmunka volt. Az egész hét, az egész torna. Két nagyon kemény meccsünk volt az utolsó két napon, de kiváló kapusteljesítménnyel a hátunk mögött megoldottuk. Fantasztikus újra átélni a feljutást és majd újra a világ legjobbjai között játszani.

JÉGKORONG
Divízió 1/A-vb
5. forduló
MAGYARORSZÁG–SZLOVÉNIA 2–1 (1–0, 0–1, 1–0)
Bolzano, 2169 néző. V: Frandsen (dán), Langin (kanadai), Laguzov (német), Niittylä (finn)
MAGYARORSZÁG: BÁLIZS – Stipsicz, Hadobás / Kiss R., H. NILSSON (1) / Garát, Ortenszky / Szabó B. – Varga B. (1), HÁRI J. 1, Sofron / PAPP 1, Sebők, ERDÉLY CS. / Nemes, Sárpátki, Galló / Mihály Ákos (1), Németh K., Terbócs (1). Szövetségi kapitány: Don MacAdam
SZLOVÉNIA: Kroselj – Masic, Magovac / Crnovic, Cosic / Podlipnik, Cepon / Bohinc, Jezovsek – Sabolic (1), TICAR 1, Török (1) / Tomazevic, Macuh, Kuralt / Drozg, Simsic, Mahkovec / Mehle, Bericic, Sodja. Szövetségi kapitány: Edo Terglav

 

M

GY

HGY

HV

V

LG–GK

Gk

P

1. Magyarország531115–8+711
2. Szlovénia53214–8+69
3. Olaszország5211120–10+109
4. Románia53211–17–69
5. Japán511311–17–64
6. Dél-Korea51412–23–133
A VÉGEREDMÉNY 


 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik