U19-es női kézi Eb: a teher már lekerült a magyar csapatról

Vágólapra másolva!
2013.08.09. 08:48
Este nyolc órától a döntőbe jutásért játszik Norvégia ellen a magyar junior női kézilabda-válogatott a dániai Európa-bajnokságon. Hajdu János szövetségi kapitány együttese az első négy mérkőzését megnyerte, míg az ötödiken, a középdöntő második, szerdai meccsén 22–19-re kikapott a házigazdáktól.

„De az volt a lényeg, hogy továbbjussunk valahogy, akár vereséggel is – a többi már azon múlott, mit akar a sors, értve ezalatt a házigazdákat, bírókat, ilyesféléket. Győzelmükkel a dánok is a négybe kerültek, a hollandok meg, akiket mindketten megelőztünk, így jártak" – adott gyorsértékelést Hajdu kapitány, aki azt mondja, a norvégok ellen fel lesz adva a lecke lányainak.

„Nagyon erős ellenfelet kaptunk, de hát a négy között már nincs is másféle csapat, és mi boldogok és büszkék vagyunk, hogy magunk is ide tartozunk. A norvégok a szokásos északi iskolát képviselik, rohannak, mint az őrültek, nagydarabok, erősek, szóval szép kihívás előtt állunk, ám nem adjuk meg magunkat. A teher lekerült a vállunkról, hiszen a négy közé jutásról álmodoztunk és ezt meg is valósítottuk – mondta a kapitány, akit nemrég ideiglenes jelleggel felnőtt kapitánynak is kineveztek, vagyis neki magának is volt vesztenivalója. – De most már én is nyugodt lehetek, hogy nem azzal a belépővel kezdem majd meg a munkát a felnőttválogatottnál, hogy előtte jól leégtem a fiatalokkal."

A magyar csapatban egyébként Bárány Krisztina bajlódik kisebb megfázással, Virág Noéminek pedig az egyik ujja fáj a lövő kezén, de amúgy egészségesen és lelkesen várja a csapat az elődöntőt.

NŐI KÉZILABDA JUNIOR EURÓPA-BAJNOKSÁG, DÁNIA
Elődöntő (Kolding):
Oroszország–Dánia 17.30, MAGYARORSZÁG–Norvégia 20.00

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik