A Puskás-díjas Zsóri ismét gólt ollózott – budafoki hőstett, kétgólos hátrány után, emberhátrányban verték a Szparit

RÁCZ BENEDEKRÁCZ BENEDEK
Vágólapra másolva!
2024.03.10. 13:55
Zsóri Dániel ollózós gólt szerzett (Fotó: Török Attila)
Az NB II 24. fordulójában a Budafok a Nyíregyházát fogadta, és 90 percnyi tömény izgalmat láthattak a kilátogató nézők. Két kihagyott büntető, piros lap, 5 gól, amelyből a győztes találat az utolsó pillanatban született. A Budafok 10 emberrel, 0–2-ről fordított, méghozzá a listavezető ellen, ezzel fontos pontokat szerzett a kiesési harcban.
Mindkét csapat próbálkozhatott büntetőből, mindkettő kimaradt (Fotó: Török Attila)

LABDARÚGÓ NB II
24. FORDULÓ

BUDAFOKI MTE–NYÍREGYHÁZA SPARTACUS FC 3–2 (2–2)
Budapest, Promontor utca, 500 néző. Vezette: Móri Tamás (Horváth Zoltán, Bertalan Dávid)
BUDAFOK: Gundel-Takács – Fekete M. (Bíró M., 60., Németh M., 90), Lorentz, Nándori, Kalmár O. – Nagy G. –  Pintér Á. (Czérna, szünetben), Csonka A., Oláh B., Kovács D. – Zsóri D. (Vasvári, 81.) Vezetőedző: Dajka László
NYÍREGYHÁZA: Dala – Baki, Alaxai, Gengeliczki, Nagy B. (Herjeczki, 77.) –  Toma (Sigér Á., 57.), Kesztyűs – Vida K. (Farkas B., 30.),  Nagy D., Gresó (Kovácsréti, 57.) – Novák Cs. (Beke P. 57.) Vezetőedző: Tímár Krisztián
Gólszerző: Baki (18.), Gresó (27.), Kovács D. (28.), Zsóri (45+2.), Oláh B. (90+2.)
Kiállítva: Nagy G. (második sárga lap után) a 30. percben
MESTERMÉRLEG
Dajka László: A szívünk miatt megérdemeltük ezt a sikert! Mindenki tudja, hogy az életünkért játszunk, ennek megfelelően minden játékosom odatette magát és örömteli, hogy a mutatott játékunk is javult a korábbiakhoz képest. Tíz emberrel is feljebb mertünk menni, s kerestük a gólszerzési lehetőséget. Ezt a meccset bármelyik csapat megnyerhette volna a hajrában; örülök, hogy végül nekünk sikerült.
Tímár Krisztián: – Ma nem azt az arcunkat mutattuk, amelyet korábban – többen gyenge teljesítményt nyújtottak, ennek ellenére vezetést szereztünk, emberelőnybe is kerültünk, így illett volna nyernünk. A Budafok tett érte, hogy ilyen gólokat szerezzen és megfordítsa a meccset, de a szurkolóinkat nagyon sajnálom. Ígérem, hogy visszatérünk arra az útra, amelyen korábban jártunk!

Egy mozgalmas meccs első fontos eseménye volt Dala tizenegyes-hárítása (Fotó: Török Attila)

ÖSSZEFOGLALÓ: 

Talán a szezon legjobb első félidejét hozta a Budafok és a Nyíregyháza összecsapása az NB II 24. fordulójában. Bár bátrabban kezdett a vendég csapat, mégis a hazaiak előtt volt hatalmas lehetőség a vezetés megszerzésére: büntetőt kapott a Budafok. Kovács állt a labda mögé, aki tőle nem várt módon, kihagyta a büntetőt, ez aztán meg is bosszulta magát, mert percekkel később egy szöglet után már a Nyíregyháza vezetett. 

Az első játékrész közepére aztán eluralkodott a káosz: büntetőt kapott a Nyíregyháza is, Nagy Dominik tizenegyesét Gundel-Takács védte, szögletre paskolta a labdát. Ebből a szögletből szerezte meg aztán második gólját a Spartacus Gresó révén, amely után szinte azonnal válaszolt a Budafok, Kovács talált be egy szép hazai támadás után. A szépítő gól után nem állt meg a lendület, Nagy Gergő kapta meg második sárgáját, ami után kiállította a játékvezető. Ezek után úgy tűnt, vége az eszméletlen iramnak, Zsóri viszont az utolsó pillanatban villant, egy elképesztő, félfordulatból óllózós mozdulattal egyenlített ki. Bizonyára mindenki emlékszik Zsóri korábbi, a DVSC színeiben a Fradi ellen szerzett Puskás-díjas találatára, ma is hasonlót láttunk, most viszont nem hátulról kapta a beadást a támadó, hanem szinte az alapvonalról érkezett a beadás. 

Az elképesztő első félidőhöz képest a második már nyugodtabb körülmények között telt. A Nyíregyháza igyekezett nyomás alá helyezni az emberhátrányban játszó Budafokot, míg a hazaiak kontrákból próbáltak zavart kelteni a Spartacus védelmében. Bár úgy tűnt, a végén a Szpari viszi el a három pontot, mivel emberelőnyben fociztak, és magabiztosabban járatták a labdát a Budafok térfelén, az utolsó pillanatban Oláh bal lába sült el, és nyerte meg ezzel a mérkőzést a hazaiaknak.

Nem csak a bajnokság állása szempontjából volt fontos ez a győzelem a Budafoknak, de lelkileg is, nem minden kiesőjelölt tudna fordítani 10 emberrel az éllovas ellen. 3–2

Emberhátrányból tudott fordítani a Budafok, s fontos pontokat szerzett (Fotó: Török Attila)

PERCRŐL PERCRE
Köszöntjük kedves olvasóinkat. Meglátjuk,  mire megy a kiesésre álló, hat forduló óta nyeretlen, az edzőváltás óta még pont nélküli Budafoki MTE a 11 mérkőzés óta veretlen, de az előző fordulóban a Soroksár ellen kis híján alulmaradó éllovas Nyíregyháza ellen. 

 

 

Nagyot küzdött mindkét csapat (Fotó: Török Attila)
Ekkor még nagy volt az öröm a vendégoldalon: a piros-kékek mindkét góljukat a Szpari szurkolói előtt szerezték (Fotó: Török Attila)

 

Ha szöglet, akkor a védőké a főszerep: Baki is a góllövők között (Fotó: Török Attila)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik