Kétgyerekes apák diskurzusa

S. ZS., Z. A.S. ZS., Z. A.
Vágólapra másolva!
2005.09.24. 05:25
Címkék
Illés Béla itt, Szűcs Lajos ott - mindkettő csapata meghatározó alakja. A vasárnapi, Hungária körúti örökrangadó előtt lapunk kezdeményezésére az MTK Budapest klasszisa, illetve a Ferencváros jelenlegi csapatkapitánya egymással készített interjút.
Szűcs Lajos interjúja Illés Bélával

- Igazán nem akarom, hogy abbahagyd, de veled kapcsolatban felvetődik a kérdés: meddig még?
- A bajnokság végéig mindenképpen, aztán a nyáron majd eldöntöm, miként tovább. Nem szeretném már most kijelenteni, hogy a tavaszi idénnyel végleg lezárul egy fejezet az életemben, ráérek még ebben a kérdésben határozni.

- Milyen érzés a kispadon ücsörögni? Korábban szinte csak tévedésből kerültél oda.
- Amikor Szombathelyről visszajöttem az MTK-hoz, megegyeztünk a vezetőkkel, hogy elsősorban a fiatalokra támaszkodnak, én pedig anynyit játszom majd, amennyi a csapat számára szükséges. Azaz elfogadtam a jelenlegi helyzetet, és úgy gondolom, így is tudom segíteni az együttest.

Illés az újságból ismeri a Fradi fiataljait
Illés az újságból ismeri a Fradi fiataljait
Illés az újságból ismeri a Fradi fiataljait
- Kétgyermekes apa vagy, akárcsak én. A nagyobbik fiam már véd, a tiéd érdeklődik a labdarúgás iránt? Egyáltalán: szeretnéd-e, hogy profi játékos legyen belőle?
- Bence fiam négyéves, és nagyon szeret futballozni. Jövőre beíratom valamelyik fociiskolába, és ha tehetségesnek bizonyul, no meg kedve is lesz a labdarúgáshoz, akkor mindenben támogatni fogom. Ha viszont más területen képzeli el a jövőjét, akkor nem erőltetem rá a futballt.
- Kit ismersz a mai Ferencváros fiataljai közül, kitől tartasz leginkább a vasárnapi mérkőzés előtt?
- Jobbára csak a Nemzeti Sportból ismerem a Fradi fiataljait, illetve akkor látom őket, ha a zöld-fehérek tévés meccset játszanak. Az MTK fiataljai más helyzetben kerültek az élvonalba, mint ők, hiszen korábban felnőttmeccseket játszottak az NB I B-ben, fokozatosan szoktatták őket az első osztályhoz, a ferencvárosiak viszont hirtelen, a juniorbajnokságból kerültek be a mély vízbe. Hogy tartok-e valakitől? Ezt nem mondanám, de az biztos, hogy Rósa Dénes és Lipcsei Péter minden körülmények között kettőzött figyelmet érdemel.

- Az MTK-ban rengeteg tehetséges fiatal van, melyikükből lesz az új Illés Béla?
- Megvan mindannyiukban a tehetség ahhoz, hogy szép karriert fussanak be. Példának csak két nevet említenék, mégpedig a velem azonos poszton játszó Kanta Józsefét, illetve az ugyancsak támadó középpályásként szereplő Czvitkovics Péterét. Ők mindketten sokra vihetik. ---- I ---- -
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik