Szlovák bajnokság: a 98. percben szerzett góllal győzött a kassai labdarúgócsapat Trencsénben

DUDUCZ TIBORDUDUCZ TIBOR
Vágólapra másolva!
2024.04.19. 20:26
Kristi Qose a kassaiak első gólját lövi (Fotó: FC Kosice)
Két sikertelen találkozó után ismét három pontnak örülhetett a Kassa a szlovák labdarúgó-bajnokságban (Niké Liga): a magyar többségi tulajdonú csapat 708 néző előtt 2–1-re győzött Trencsénben a rájátszás hatodik fordulójának pénteki játéknapján.

Az első félidő nagy hazai fölényt hozott, a trencséniek sorra vezették a támadásaikat (72%:28% volt a labdabirtoklási arány), de hiába volt 8–0 a lövések mutatója, Cristiano Figueiredo kapust nem tudták meglepni.

Egy óra játék után Tarasz Bondarenko lábában volt a vezető gól, de lövésébe a kassai csatár, a szlovén Zan Medved beledobta magát. Aztán a 69. percben a vendégek váratlanul megszerezték a vezetést: Michal Fasko labdája után az albán Kristi Qose örvendeztette meg a kassaiakat.

Az utolsó percben Chinonso Emeka megnyert egy fejpárbajt, és a berobbanó cserejátékos, Bright Donkor kiegyenlített. A ráadásban a hazaiak igyekeztek a maguk javára fordítani az állást, ám a 98. percben a Kassa egyik mintaszerű, gyors ellentámadása hozott eredményt: a volt ferencvárosi Zyen Jones ügyesen meghúzta a bal oldalon, s a visszajátszása után Lukás Fabis közelről berúgta a győztes gólt.

Sikerével a kassai csapat fellépett a bennmaradást jelentő tizedik helyre.

,,Az előző meccseken nem volt mellettünk a szerencse, ma azonban meglátogatott minket. Nagyon örülünk a győzelemnek. Lélektani szempontból is fontos három pontot szereztünk” – nyilatkozta a kassaiak mestere, ifjabb Ján Kozák.

SZLOVÁK NIKÉ LIGA
RÁJÁTSZÁS, OSZTÁLYOZÓCSOPORT
6. FORDULÓ
AS Trencín–FC Kosice 1–2 (Donkor 90., ill. Qose 69., Fabis 90+8.)
Az állás: 1. Banská Bystrica 44 pont (27 mérk.), 2. Trencín 39 (28), 3. Skalica 33 (27), 4. Kosice 24 (28), 5. Zemplín Mihalovce 21 (27), 6. Zlaté Moravce 5 (27)
Az első helyezett az UEFA-konferencialigáért zajló playoffba kerül, az ötödik osztályozót játszik a bennmaradásért, a hatodik kiesik.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik