Nyert a Topolya, és már a legrosszabb esetben is bronzérmes

TŐKE JÁNOSTŐKE JÁNOS
Vágólapra másolva!
2024.05.08. 18:02
(Fotó: Pócs Attila)
A szerb első osztályú labdarúgó-bajnokság harmadik helyén álló Topolya a negyedik helyen álló Radnicski Kragujevacot fogadta a rájátszásban, a 34. fordulóban, és egy góllal nyert, bár már néggyel is vezetett. Ezzel a győzelemmel eldőlt, hogy a harmadik helynél rosszabbul már nem végezhet a TSC, ráadásul a Partizan botlása miatt az ezüstre is van esélye.

 

SZERB SZUPERLIGA
RÁJÁTSZÁS, 34. FORDULÓ
Topolyai SC–Radnicski 4–3 (Jovanovics 6., Djakovac 10., 56. – 11-esből, Sztojics 15., ill. Szahli 61., Gluscsevics 78., Bukumira 90+1.)
 

A két kezdőcsapat:
Topolya: Ilics – Krsztics, Sztojics, Djordjevics – Radin, Djakovac, Pejics, Cvetkovics – Csirkovics, Pantovics, Jovanovics. Edző: Zsarko Lazetics. 
Radnicski 1923: Lekovics – Dadics, M. Mitrovics, Serbecic, Adzsics – Risztics – Bevis, Alekszics, Zorics, Djurics – Vidoszavljevics. Edző: Fedja Dudics.

 

ÖSSZEFOGLALÓ

A Topolyai Sport Club abban a tudatban lépett pályára a TSC Arénában, hogy ha a szerb Szuperliga 34. fordulójában legyőzi a negyedik helyezett kragujevaci Radnicski 1923-at, akkor bebiztosítja a bronzérmet a 2023–2024-es idényben, ugyanis három körrel a bajnokság vége előtt tízpontosra nő az előnye a közép-szerbiai együttessel szemben. 

Az, hogy a Radnicski 1923 biztosan nem szerzi meg a bronzérmet, már a mérkőzés elején kiderült, ugyanis a hazaiak a hatodik és a tizenötödik perc között háromszor is eredményesek voltak: a gólgyártást Szasa Jovanovics kezdte, aki egy kis szerencsével jutott túl Lekovics kapuson és gurított a kapuba. A tizedik percben Alekszandar Csirkovics vette észre az érkező Ifet Djakovacot, aki tíz méterről megszerezte tizedik gólját a bajnokságban. A tizenötödik percben Csirkovics szöglete után Pejics fejelt, amit Lekovics még védett, de a labda Nemanja Sztojics elé pattant, aki háromgólosra növelte az előnyt. A vendégek a félidő hajrájában Vidoszavljevics révén tizenegyest hibáztak, pontosabban a kapufa a hazaiakkal volt, a második próbálkozást pedig Ilics hárította. 

A második játékrész elején a hazaiak is kaptak egy tizenegyest, szintén kezezés miatt, azzal a különbséggel, hogy Djakovac nem hibázott, hanem a jobb felsőbe lőtt. A 61. percben Szahli szépített, majd a 78. percben Gluscsevics lövése változtatott irányt Sztojicson, becsapva a sérült Ilics helyére érkezett Nikola Szimicset. 

A hosszabbítás első percében a csereként beállt Bukumira még lőtt egy szépségdíjas találatot, amely az első gólja volt a Szuperligában. A TSC nem pánikolt a végén, magabiztosan megőrizte a végül csak egygólos előnyét, így megszerezte a huszadik győzelmét a bajnokságban. Harmincnégy forduló után, hárommal a bajnokság vége előtt a TSC 69 ponttal a harmadik helyen áll, és ez csupán kettővel kevesebb, mint amennyije a második helyezett Partizannak van, amely Krusevacon csak 3–3-as döntetlent játszott a Napredakkal. A Topolya legközelebb vasárnap lép pályára, amikor a belgrádi Csukaricskit fogadja a TSC Arénában.

 

 

 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik