Atlétika: magasugrásban Bátori Lilianna az U18-as világranglista-első

Budai Zoltán utanpotlassport.huBudai Zoltán utanpotlassport.hu
Vágólapra másolva!
2024.05.05. 09:00
null
Bátori Lilianna 187 centis eredményénél az idén még nem volt jobb a világon az U18-as magasugrók között.

Januárban remekül, 185 centiméteres egyéni csúccsal kezdte az évet a Vasas 17 éves magasugrója, Bátori Lilianna, aki nem sokkal később Csehországban újabb 2 centit javított az egyéni legjobbján.

A 187 centiméter jelenleg az első helyet jelenti az U18-as világranglistán

és csupán két centivel marad el Kovács Judit 1986-ban elért 189 centis U18-as országos rekordjától.

„Örülök, hogy így, egyéni csúcsokkal sikerült elkezdenem az évet – mondja Lilianna. – A 187 centiméter már valóban reménykeltő eredmény. Az idén a besztercebányai U18-as Európa-bajnokságot tekintem a fő versenyemnek, ott szeretném kihozni magamból a legtöbbet. Emellett nagy tapasztalatszerzési lehetőséget jelentene, ha ott lehetnék Limában is az U20-asok világbajnokságán.

Bizakodóan várom a versenyeimet.”

Bátori Lilianna már 187 centis egyéni csúcsnál tart Fotó: Szalmás Péter/MOB-Média

Liliannával a Vasasban nagyjából két éve foglalkozik Kun-Szabó Balázs, aki portálunknak az év elején elmondta, hogy tanítványa szép eredmények elérésére hivatott.

„A fejlődése folyamatos, a korának megfelelően képes teljesíteni azokat a magasságokat, amelyek a nemzetközi szintre való eljutáshoz szükségesek. A testalkata ideális, magasan van a súlypontja, nagyon könnyű csontozatú, mégis dinamikus és robbanékony. Igazából van benne egyfajta őserő, amely amikor kell, meg is tud mozdulni.

Eredményt illetően semmilyen terhet nem teszek rá, a fokozatosságot tartjuk szem előtt, és bizakodóak vagyunk, hiszen eddig ígéretesen lépked előre.”

(Kiemelt képünkön: Bátori Lilianna Fotó: Szalmás Péter/MOB-Média)

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik