Strandon mi vagyunk a legjobbak – magyar aranyérmek a záró napon

CH.G.A. CH.G.A.CH.G.A. CH.G.A.
Vágólapra másolva!
2008.07.19. 19:23
Szombaton három helyszínen, Alsőörsön, Balatonalmádiban és Balatonfüreden befejeződött az első alkalommal megrendezett Uniós Strandjátékok sorozata.
Katonás Gergely is tagja volt a győztes magyar csapatnak
Katonás Gergely is tagja volt a győztes magyar csapatnak
Katonás Gergely is tagja volt a győztes magyar csapatnak
Katonás Gergely is tagja volt a győztes magyar csapatnak

Természetesen – mivel válogatott játékosok sora vetette magát a Balaton hullámzó habjaiba – a strandpóló végküzdelmeit kísérte a legnagyobb érdeklődés.

A magyar A-válogatott a fináléban 6–2, 6–5-re legyőzte Olaszországot, a döntő gólt az Európa-bajnok balkezes bombázó, Kiss Csaba szerezte.

A torna gólkirálya a harmadik helyen végző magyar B-válogatott pécsi illetőségű centere, Surányi László lett 28 találattal.

A strandvízilabdáról annyit érdemes tudni, hogy mind a labda, mind pedig a kapu valamivel kisebb a sportág hagyományos változatában használtnál, miként a kötelekkel határolt játéktér is. Két nyert szettre megy a küzdelem, az eredmény ugyanúgy alakul, mint a teniszben.

A győztes magyar csapatban, melynek szövetségi kapitánya az OSC trénere, Bíró Attila volt, olyan klasszisok játszottak, mint a kapus Baksa László, vagy a mezőnyben Binder Szabolcs, Kovács Róbert, Kiss Csaba, Hárai Balázs és Nyéki Balázs.

Mivel meglehetősen hullámos volt a Balaton, a körülmények alaposan próbára tették a játékosokat, a lövések pontossága a szerencsén is múlt: ha a hullám lebillentette a kaput, akkor legfeljebb tíz centis terület volt látható belőle, ha viszont éppen egy hullám tetejére került, akkor nem volt nehéz gólt szerezni...

A strandfociban és a strandröplabda vegyes, női, illetve férfi változatában egyaránt magyar győzelem született.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik