A Hatodik Ember hatalma: Bryantet Brown segítette, nyert a Lakers

Vágólapra másolva!
2010.11.17. 08:51
A Los Angeles Lakers két elveszített mérkőzés után 118–107-re győzött a Bucks ellen Milwaukeeban az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokság (NBA) alapszakaszának 21. játéknapján.

Nyolc–nullával kezdtek, vereségekkel folytatták: két kudarc után a Los Angeles Lakersnek a Milwaukee otthonában kellett kilábalnia a kisebb hullámvölgyből. Sikerült is, köszönhetően a szokás szerint jól játszó Kobe Bryantnek (ez papírforma), no meg a záró negyedben kitűnő teljesítményt nyújtó Shannon Brownnak (ez kevésbé). Brown a szezon előtt elmondta, szeretne a legjobb hatodik ember lenni az NBA-ben, nos, ez ilyen játékkal akár sikerülhet is neki.

Bryant reakciója egy Brown-kosárra: remek 
szárnysegédje van (Fotó: Reuters)
Bryant reakciója egy Brown-kosárra: remek szárnysegédje van (Fotó: Reuters)

A Bucks a harmadik negyedig nyílttá tudta tenni a csatát, de ekkor beindult Bryant, szórt egymás után hét pontot, és ez kissé megviselte a hazaiak lelkesedését. Ha ez nem volt elég, az utolsó negyedben jött Brown, aki 21 pontjából 16-ot a hajrában szerzett, bevágott négy triplát, ezzel visszaverve a Milwaukee minden felzárkózási kísérletét. Pau Gasol (18 pont, 10 lepattanó), Lamar Odom (13) és Derek Fisher (10) is kétszámjegyű pontszámot jegyzett.

Houstonban nem mehetett haza elégedetten a közönség, hiszen a Chicago Bulls legyőzte a Rocketst. A Houstonnak addig volt jó, míg Derrick Rose faultproblémák miatt a kispadon ücsörgött, ugyanis amikor a záró negyedben pályára lépett, annak a hazaiak szempontjából nem volt jó vége... Rose addig 16 pontnál tartott, egy negyed alatt hozzátett még 17-et, a Bulls győzelemmel kezdte hétmérkőzéses, maratoni idegenbeli sorozatát. A Rockets legeredményesebbje Luís Scola (27 pont) és Brad Miller (21) volt.

Igen izgalmas hajrában győzött a Nuggets a Knicks ellen, a New Yorkba csábított Carmelo Anthony 26 ponttal jelezte lojalitását jelenlegi munkáltatójához. Al Harrington 22, az újonc Gary Forbes 19 ponttal szállt be, míg a másik oldalon Amare Stoudamire 24 pontot szórt, de a leginkább elismerésre méltó teljesítmény Landry Fieldsé volt: a Knicks újonca 21 pontot és 17 lepattanót tett a közösbe.

A szezonban először volt kezdő a balhés Gilbert Arenas, a John Wall helyét elfoglaló Wizards-klasszis 20 pontot dobott, a Washington nyert is a Toronto Raptors ellen. Egy pont döntött Memphisben, nem a Grizzlies javára: a sérült Brandon Royt helyettesítő Wesley Matthews 30 ponttal húzta győzelemig a Portland Trail Blazerst. Andre Miller egy assziszt híján tripla duplát ért el (19, 13, 9).

Az Achilles-ínsérüléssel küszködő Andre Iguodala nélkül játszó 76ers sorozatban negyedik idegenbeli mérkőzését bukta el, ezúttal a Cleveland ellen. Az Atlanta Josh Smith (25 pont, 8 lepattanó, 7 blokk) remek teljesítményére építve győzte le tíz ponttal az Indianát.

 NBA
ALAPSZAKASZ, 21. JÁTÉKNAP
Milwaukee Bucks–Los Angeles Lakers   107–118
Indiana Pacers–Atlanta Hawks  92–102
Houston Rockets–Chicago Bulls  92–95
Denver Nuggets–New York Knicks  120–118
Washington Wizards–Toronto Raptors  109–94
Cleveland Cavaliers–Philadelphia 76ers  101–93
Memphis Grizzlies–Portland Trail Blazers  99–100

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik