A Thunder otthon, a Heat idegenben vesztett rangadót

ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)ZSIVERA GÁBOR (KEZDŐ5.HU)
Vágólapra másolva!
2012.11.15. 08:48
null
LeBron James (Miami Heat, balra) és Blake Griffin (LA Clippers) várja, hogyan alakul a labda sorsa (Fotó: Reuters)
Címkék
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság alapszakaszának 16. játéknapján  a Chicago Bulls túlórában nyert Phoenixben a Suns ellen, a Detroit Pistons vendégként, a Boston Celtics pedig házigazdaként diadalmaskodott. Az LA Clippers harmadik negyedben nyújtott remek teljesítményével győzte le a Miamit.



Philadelphia 76ers–Detroit Pistons 76–94

A 76ersnek ma a 76 dobott pont lett a veszte, az eddig nyeretlen Pistons egyik legjobbja, a betegséggel küszködő Rodney Stuckey nélkül érkezve is elég magabiztosan verte el az Adrew Bynumot még nagyon sokáig kényszerből jegelő hazaiakat. A Stuckey helyén kezdő Kyle Singler 16 pontot rámolt be, Greg Monroe pedig egy 19 pontos, 18 lepattanós dupla duplával jelentkezett, eközben a philadelphiaiak összes kulcsembere borzasztó napot fogott ki, esélye sem nagyon volt a vendéglátóknak az első győzelmére hajtó, s azt végül meg is szerző Detroit ellen.

A 76ers legjobb dobói: Monroe 19, Singler 16, Prince 15
A Pistons legjobb dobói: L. Allen 14, Holiday 12, J. Richardson, N. Young 9-9


Boston Celtics–Utah Jazz 98–93

PLUSZ–MÍNUSZ
A nap hőse: Kemba Walker, aki már-már tényleg úgy fest, mint akire rá lehet bízni a Bobcats franchise player szerepét, ma 22 pontjával tűnt ki, valamint értékesítette a győztes kosarat Minnesotában.
A nap lúzere: A kilátástalan játékot produkáló, lassan teljesen széteső Indiana Pacers, mely egy fontos játékosa sérülését képtelen átvészelni, miközben a ligában 4-5 embereket nélkülöző gárdák is sorra mutatnak be bravúrokat.

Nagy esélyt kapott a sorstól a 20 pontos, 12 lepattanós Paul Millsap vezette Jazz mikor Rajon Rondo a harmadik negyedben kificamította bokáját és kénytelen volt befejezni a mérkőzést, de az addig is szorosan alakuló találkozót végül nem tudta megnyerni sehogy sem a nyugati gárda, pedig 48-33-ra hozta a lepattanót-csatát a Utah, a papírformának megfelelően. Az ok elsősorban az, hogy a bostoni cserék végre potenciáljukhoz méltóan teljesítettek, 47-25-re nyerte ezt a külön párharcot a Celtics padja, ráadásul a kidőlő Rondo (6 pont, 10 gólpassz) sorozata sem szakadt meg, ami a kétszámjegyű asszisztokat illeti, még 6 mérkőzés kell neki, hogy befogja a mai rivális egykori legendáját, John Stocktont az örökranglista második helyén.

A Celtics legjobb dobói: Pierce 23, J. Green, Barbosa 16–16
A Jazz legjobb dobói: Millsap 20, Hawyward, Favors, Mo Williams 14–14


Milwaukee Bucks–Indiana Pacers 99–85

Egyre nagyobb a baj Indianában, a Pacers fájóan simán kapitulált az eddig szépen menetelő Bucks otthonában, s egyre távolodik az élmezőnytől, sőt, lassan a középső szekciótól is. Danny Granger hiánya ide vagy oda, a Davd West, Roy Hibbert, George Hill triótól minden körülmények között elfogadhatatlan az összesen szerzett 13 pont, pláne, amikor az ellenfélnél heten is eljutnak legalább 9-9 egységig fejenként... A Milwaukee nagyon hamar lerendezte mai ellenfelét, ráadásul a kiválóan teljesítő Larry Sanders mellett a másik Bucks-magasember, Samuel Dalembert (14 pont, 6 lepattanó, 3 blokk) is éledezik, ezzel a wisconsini gárdával bizony számolni kell idén a Keleti Főcsoportban.

A Bucks legjobb dobói: Jennings, Ellis 16-16, Dalembert 14
A Pascers legjobb dobói: T. Hansbrough 17, G. Green 13, George 12


Houston Rockets–New Orleans Hornets 100–96

James Harden újra elérte a 30 pontot, s az ő vezetésével elég hamar olyan előnyre tett szert a Houston, melyről már csak elveszteni lehetett volna ezt a találkozót, de ez a mutatvány majdnem összejött, a 24 pontot termelő Greivis Vasquez és a padról egy 20 pontos, 12 lepattanós dupla duplával beszálló Ryan Anderson főszereplésével még visszajött egy nagy második félidei rohammal a New Orleans, ám végül éppen Harden éledt fel a hazaiak szemszögéből a legjobbkor, így nem égett meg a vendéglátó.

A Rockets legjobb dobói: Harden 30, Asik 15, Marc. Morris, Parsons 13–13
A Hornets legjobb dobói: Vasquez 24, R. Anderson 20, Aminu 14


Oklahoma City Thunder–Memphis Grizzlies 97–107

Az ötös győzelmi szériával rendelkező Thunder fogadta a szintén zsinórban ötöt nyerő Grizzlies-t, már csak ebből is sejthető volt, hogy remek, illetve parázs derbi kerekedik ebből a találkozóból, ám a két régi "jó" ismerős, mely két esztendeje már megvívott egymással egy hétmeccses playoff-párharcot, de ezúttal picit túl hevesen reagáltak pár helyzetre a felek, így repkedtek a technikaik, s nem mindenki fejezhette be a pályán a mérkőzést. Zach Randolph és Kendrick Perkins mindketten a kiállítás sorsára jutottak, de közben mérkőzés is folyt a pályán, amit a 28 pontos idénycsúccsal kirukkoló Rudy Gay húzta vendégek nyertek meg.

A Thunder legjobb dobói: Durant 34, Ibaka, Westbrook 17-17
A Grizzlies legjobb dobói: Gay 28, Z. Randolph 20, M. Gasol 14


Minnesota Timberwolves–Charlotte Bobcats 87–89

A Minnesota végül a legutóbb Nikola Pekovicsot sem tudta nevezni erre a találkozóra, úgyhogy 6 kulcsembere (Love, Rubio, Barea, Pekovics, Budinger, Roy) kellett megpróbálnia legyűrni a zsinórban harmadik győzelmét megszerezni igyekvő Charlotte-ot, de ez végül nem sikerült, pedig nagyon szép játékkal jött vissza a 22 pontos, 12 lepattanós Kirilenko fémjelezte Minnesota "maradék". A végén a büntetőpárbajból egállal jöttek ki a felek, ugyanis előbb Sessions rontott el két kísérletet is a vonalról, majd Derrick Williams keze remegett meg, de legalább egyik egypontosával egyenlíteni tudott, végül a 22-őt szóró Kemba Walker kezébe került a döntés, aki egy gyönyörű visszalépős tempóval megnyerte a vendégeknek a derbit, ezzel emberemlékezet óta nem látott hármas győzelmi sorozattal rendelkezik a Bobcats, mely jelenleg pozitív mérleggel áll a ligában!

A Timberwolves legjobb dobói: Kirilenko 26, Ridnour 16, Sved 13
A Bobcats legjobb dobói: K. Walker 22, Sessions 18, Mullens 12


Dallas Mavericks–Washington Wizards 107–101

Egy fokkal jobb a helyzet Dallasban, mint Minnesotában, a Mavericksnek nem is okozott nagy gondot a liga egyetlen, még a mai este után is nyeretlen csapata, a Wizards két vállra fektetése. A Dirk Nowitzki és Shawn Marion nélkül felálló texasiak a 25 egységig jutó Mayo és az egyre jobb formába lendülő Chris Kaman (23 pont, 8 lepattanó) főszereplésével gyűjtötték be első győzelmüket három egyhuzamban elszenvedett kudarc után, igaz az utolsó csereként bevetett Cartier Martin triplája után azért volt még izgulni valója a vendéglátóknak is, de Kaman lezárta a meccset egy faulttal együtt begyűrt közelivel. A fővárosiak képtelenek túljutni a holtponton John Wall és Nené távollétében, de jó hír a washingtoni szurkolók számára, hogy nincs már messze a visszatérésük dátuma.

A Mavericks legjobb dobói: Mayo 25, Kaman 23, Crowder 12
A Wizards legjobb dobói: Jo. Crawford 21, Seraphin 16, C. Martin 14


Phoenix Suns–Chicago Bulls 106–112 – hosszabbítás után

Nem akármilyen végjátékot láthatott az arizonai közönség, ugyanis a nagyon magabiztos büntetőzőnek számító Rip Hamilrton elrontotta második kísérletét a vonalról, ami után a nyáron Európából áthozott kiegészítőember, PJ Tucker duplájával egyenlített a Suns, jöhetett a hosszabbítás. A túlórában már nem hagyott kegyelmet a hosszú ideje legproduktívabb performanszát összehozó Carlos Boozer (28 pont, 14 lepattanó), illetve Joakim Noah (21 pont, 12 lepattanó) fémjelezte Bulls, melyben egyébként az egykori Phienix-választott Luol Deng is 21-et szórt.

A Suns legjobb dobói: Scola 24, Telfair 17, Dragic, Beasley 12-12
A Bulls legjobb dobói: Boozer 28, Noah, Deng 21-21


Los Angeles Clippers–Miami Heat 107–100

Ugyan a végeredmény picit csalóka lehet, de nagyon simán diadalmaskodott a Clippers a tavalyi bajnok ellen, már majdnem 20 pont is volt a felek között a negyedik negyedben, onnan próbált még meg egy nagy rohammal visszajönni a 30 pontos LeBron James húzta Heat, de a betegen játszó, s csupán 6 pontot összekaparó Wade, valamint a 11 egységnél megálló Chris Bosh gyengélkedésével nem volt ma több a Miamiban, pláne, hogy a túloldalon Blake Griffin (20 pont, 14 lepattanó, 6 gólpassz) idei legjobb produkcióját nyújtotta és csapatszinten is újra bizonyított a Clippers. A floridai sztárgárda eddig nem túl meggyőző tehát nyugati túráján, de tudjuk, hogy nem az alapszakaszban osztják ki a bajnoki aranygyűrűket.

A Clippers legjobb dobói: Ja. Crawford 22, Griffin 20, Paul 16
A Heat legjobb dobói: L. James 30, R. Allen 14, Bosh, Lewis 11-11


Golden State Warriors–Atlanta Hawks 92–88

A Hawks ugyan szorongatott az utolsó negyedben, de a 19 ponttal és 13 lepattanóval eddigi legjobb profi meccsét játszó Harrison Barnes kulcsfontosságú támadólepattanója utáni büntetőivel lezárta az összecsapást az Andrew Bogutot jegelő Warriors. A 16 pontos, 10 lepattanós Josh Smith és a csereként 18 egységig jutó Lou Williams főszereplésével újra megmutatta az Atlanta, hogy gyakorlatilag egy olyan meccs sincs idén, ahol előre le lehetne írni ezt a gárdát, de a GSW-ben is elég sok tartalék van még.

A Warriors legjobb dobói: H. Barnes 19, D. Lee 18, Curry 12
A Hawks legjobb dobói: L. Williams 18, Josh Smith 16, I. Johnson 15

A JÁTÉKNAP TÍZ LEGJOBB JELENETE
NBA
ALAPSZAKASZ, 16. JÁTÉKNAP
Philadelphia 76ers–Detroit Pistons 76–94
Boston Celtics–Utah Jazz 98–93
Milwaukee Bucks–Indiana Pacers 99–85
Houston Rockets–New Orleans Hornets 100–96
Oklahoma City Thunder–Memphis Grizzlies 97–107
Minnesota Timberwolves–Charlotte Bobcats 87–89
Dallas Mavericks–Washington Wizards 107–101
Phoenix Suns–Chicago Bulls 106–112 – h. u.
Los Angeles Clippers–Miami Heat 107–100
Golden State Warriors–Atlanta Hawks 92–88
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik