NBA: hat bajnokesélyes, Bryant lefokozva - nagy idényfelmérő

nemzetisport.hu nemzetisport.hunemzetisport.hu nemzetisport.hu
Vágólapra másolva!
2013.10.22. 19:38
null
LeBron James továbbra is király marad – legalábbis ezt várja a szakma (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai kosárlabdaliga (NBA) hivatalos honlapja 12. alkalommal is elkészítette idény előtti nagy felmérését, amelyben a klubok általános menedzserei válaszolnak a közelgő szezonnal kapcsolatos, legfontosabbnak tartott kérdésekre.

 

A harminc menedzser 56 kérdést kapott, amelyek közül talán a legfontosabb: ki lesz a bajnok? A voksolók 75.9 százaléka a címvédő Miami Heatet várja a 2014-es eredményhirdetéshez, de további öt csapat kapott szavazatot – ilyen bőségre az utóbbi öt évben nem volt példa. A „hivatalos" kihívók: Indiana, San Antonio, Chicago, LA Clippers, Oklahoma City.

Nem meglepő módon az idény legjobbja (MVP) címre LeBron James (Miami) a legesélyesebb 69 százalékos szavazataránnyal, rajta kívül Kevin Durant (Oklahoma), Carmelo Anthony (New York) és Chris Paul (LA Clippers) kapott voksot.

A menedzserek szerint az idény álomcsapata így fest majd: Chris Paul, James Harden, LeBron James, Tim Duncan, Dwight Howard – ez más olvasatban azt jelenti, hogy az idénynyitó szavazás fennállása során először nem Kobe Bryant a legjobb a dobóhátvéd posztján (az ítészek szerint helyét Harden vette át). Bryantet a legelnyűhetetlenebb játékosok között rangsorolták az első helyre.

A legvalószínűbb, hogy kiugró idényt produkál, Anthony Davis (New Orleans); a legjobban erősítő csapat a Houston – ezzel összecseng, hogy a Rockets nagy nyári szerzeményétől, Dwight Howardtól várják, hogy az új igazolások közül a legnagyobb (pozitív) hatással lesz új csapatára.

A legjobb edzőnek Gregg Popovich (San Antonio), a legszórakoztatóbb csapatnak a Golden State Warriors, a legjobb vezérjátékosnak Tim Duncan számít – legalábbis a csapatvezetők közül.

Az NBA 2013–2014-es szezonjának alapszakasza október 29-én kezdődik.

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik