Karácsonyi NBA a Sport1-en

Vágólapra másolva!
2013.12.25. 07:59
null
A Lakers és a Heat is összecsap karácsonykor (Fotó: Action Images – archív)
December 25-én tradicionálisan erős párharcokkal készül az NBA az ünnepekre. Idén is a legjobbak csapnak össze karácsonykor, a Sport1 pedig három meccset közvetít egymás után élőben az ünnepi felhozatalból, és előtte még Trash Talk is lesz.

1946. december 25-én indult a hagyomány, hogy karácsonykor összecsapnak az NBA legjobbjai. Az ünnepi párharcok során az aktuális formát és persze a csapatok népszerűségét veszik figyelembe, ezért egy csapat és egy játékos életében is hatalmas elismerés, ha pályára léphet az ünnepen. A Sport1 programja is igazodik ehhez, a csatornán három meccs kerül képernyőre, és ahogyan az lenni szokott a legnagyobb sztárokat, többek között LeBron James-t, Kevin Garnett-et, Carmelo Anthony-t és Kevin Durant-ot láthatjuk majd pattogtatni. Három nagy hiányzó azonban biztosan lesz Kobe Bryant, Steve Nash és Derrick Rose személyében. Rose és Bryant - aki a maga 14 karácsonyi szereplésével, és az itt megszerzett 383 pontjával csúcstartó - sajnos térdsérülés, Nash pedig hátproblémák miatt csak öltönyben szurkolhat a társaknak. A Lakers és a Bulls mellett a Brooklyn Nets, az Oklahoma City Thunder, a Miami Heat és a 47 fellépéssel részvételi rekorder, New York Knicks csapata lesz látható a Sport1-en.

A három kiválónak ígérkező mérkőzés előtt a Trash Talk, a Sport TV amerikai talkshow-ja rendhagyó módon, szerdán 16.30-kor kezdődik, és már a hárommeccses NBA-maratonra hangolja a nézőket. A stúdióban a műsorvezető, Szaniszló Csaba mellett Tőrös Balázs, NBA-szakértő, Méhes Gábor, két karácsonyi meccs kommentátora és a kosárlabdát is kedvelő NHL- és NFL-szakos Kangyal Balázs és Kovács Sándor vezeti fel a 7.5 órás meccsdömpinget. Tőrös Balázs nagy kihívás előtt áll, az első pillanattól az utolsóig részt vesz a műsorfolyamban, ami egy mintegy kilencórás elfoglaltságot jelent majd. Annyira nem nagy teher neki, 8 éves kisfiával úgyis ott ülnének a képernyő előtt. „A karácsonyi mérkőzések a tengerentúlon azért számítanak különlegesnek, mert ezen a napon csak ebben a ligában játszanak, és a menetrendet is úgy alakítják, hogy minél több pikáns párosítást tartalmazzon. Itthon pedig azért nem érdemes kihagyni őket, mert azon ritka alkalmak egyike, amikor emberi időben lehet élő meccseket nézni, ráadásul a közösségi felületeknek köszönhetően a nézők folyamatosan kommentálhatják a látottakat, és meghatározhatják, miről beszélgessünk a nagyjából 30 időkérés alatt" – árult el a szakkommentátor, mire készülhetnek a nézők az együtt töltött kilenc órában.

„Bazskának egy gyereke van, három meccset közvetít, nekem három gyerekem van, egy meccset közvetítek - szerintem ez így fair. Szakértőként sem ötperces munka felkészülni három meccsre, de kommentátorként szinte lehetetlen feladat – mondta Szaniszló Csaba, aki most csak a Brooklyn–Chicago találkozón ténykedik, a másik kettőt Méhes Gábor kommentálásában nézi meg. – Én a legjobbat a másodiktól, a New York–Oklahoma mérkőzéstől várom. Biztos vagyok benne, hogy Kevin Durant szeretné negyvenpontos meccsel emlékezetessé tenni a karácsonyt a Gardenben, Carmelo Anthony pedig mindent megtesz majd ez ellen."

A nézők figyelmét a program mellett a körítésre is felhívnánk. A játékosok ünnepi mezeket viselnek majd, amelyek idén az új trendhez igazodva nem sima mez, hanem v-nyakú póló jellegűek. Az sem mellékes, hogy a liga és a csapatok mellett a sportszergyártók is külön figyelmet szentelnek ennek az eseménynek, pontosan tudva azt, hogy milyen marketingértéke van annak, ha mondjuk James vagy Durant viseli egy-egy terméküket egy-egy magas nézettségű összecsapáson. Ennek köszönhetően nem csak a dresszek sajátosak, de egyedi színekben pompázó cipőktől csikorog majd a parketta.

A december 25-i NBA-program a Sport1-en:

Trash Talk, december 25., szerda, 16.30, Sport1 HD (élő); műsorvezető: Szaniszló Csaba, vendégek: Kangyal Balázs, Kovács Sándor, Tőrös Balázs és Méhes Gábor

Brooklyn Nets–Chicago Bulls, december 25., szerda, 18.00, Sport1 HD (élő); Kommentátorok: Szaniszló Csaba és Tőrös Balázs

New York Knicks–Oklahoma City Thunder, december 25., szerda, 20.30, Sport1 HD (élő); Kommentátorok: Méhes Gábor és Tőrös Balázs

Los Angeles Lakers–Miami Heat, december 25., szerda, 23.00, Sport1 HD (élő); Kommentátorok: Méhes Gábor és Tőrös Balázs

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik