NHL: a Chicago nyerte a liga két legjobbjának csatáját

Vágólapra másolva!
2014.01.18. 06:43
null
Hossáék ellen elhasaltak a Kacsák (Fotó: Action Images)
Az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) legutóbbi játéknapján a két, legtöbb szerzett ponttal álló csapat egymással mérkőzött, és a Chicago Blackhawks hazai pályán 4–2-re legyőzte a ligaelső Anaheim Ducksot.

 

A Blackhawks a legutóbbi öt meccsét elveszítette a Ducks ellen, így nem csoda, hogy a chicagóiak égtek a bizonyítási vágytól. A két csapat közötti különbséget jól mutatja, hogy a hazaiak 34, a vendégek viszont csak 21 alkalommal tették próbára a kapust.

Az elmúlt hetekben kitűnően védő Jonas Hiller nem is bírta a nyomást az Anaheim kapujában: Marián Hossa és Kris Versteeg – előbbi emberhátrányból! – is betalált az első harmadban, és miután az Anaheim nem tudott újítani, Bryan Bickell találata már majdnem megpecsételte a vendégek sorát a záró játékrész közepén. A Ducks azonban emberes hajrát vágott ki, Ryan Getzlaf és Kyle Palmieri is eredményes volt, így az utolsó másodpercekben Hossá üres kapus találata adta csak meg a kegyelemdöfést.

Az Anaheim az utóbbi húsz meccséből mindössze a másodikat veszítette el.

A nap másik összecsapásán a Columbus Blue Jacketsnek sikerült hatástalanítani a góllövőlistát vezető Alekszandr Ovecskint, a gólgyáros visszafogott teljesítménye következtében pedig pont nélkül maradt a Washington Capitals. Cam Atkinson két gólt szerzett, míg Ryan Johnsen 1+1-gyel zárt az 5–1-es columbusi sikerrel záruló estén.

NHL, ALAPSZAKASZ
Columbus Blue Jackets
–Washington Capitals 5–1
Chicago Blackhawks–Anaheim Ducks 4–2

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik