NBA: egy csapatba kerül a tripla duplák két királya

Sári RolandSári Roland
Vágólapra másolva!
2024.07.19. 08:55
Russel Westbrook csatlakozik Nikola Jokicshoz (balra) Denverben (Fotó: Getty Images)
Russell Westbrook egy NBA-n belüli csereüzlet keretein belül a Utah Jazzhez került, ahonnan a hírek szerint szinte biztosan a Denver Nuggetshez csatlakozik.

Az amerikai profi profik kosárlabdaliga (NBA) 2017-es legértékesebb játékosának (MVP) választott Russell Westbrook az előző idényt a Los Angeles Clippersben töltötte, amely ki is kérte a négymillió dolláros játékos opcióját, így nem volt szabadon igazolható a holt idényben. A kaliforniai gárda végül mégsem tartott rá igényt, így a Utah Jazzhez cserélte Kris Dunnért cserébe. Az üzletben az LA lebonyolított továbbá egy második körös draftcetli-cserét, valamint pénzt is küldött, hogy megszerezze a 30 éves irányítót Salt Lake Cityből. 

Ennek ellenére a történelem megismételte önmagát és Westbrookot ismét nem láthatjuk majd a Jazz mezében, hiszen a csapat minden bizonnyal kivásárolja a szerződéséből. Erre már volt példa a 2023-as szezon cserehatáridejénél, amikor a Lakers cserélte Utah-ba, ahonnan végül menesztették és a Clippersnél kötött ki. Ezúttal pedig nagyon úgy tűnik, hogy végül a 2023-as bajnok Denver Nuggets igazolja le a veteránt, akiről már régóta pletykálták, hogy szívesen csatlakozna a szintén volt MVP Nikola Jokicshoz

Ha végleges lesz az üzlet, akkor a legtöbb tripla duplával rendelkező két aktív játékos kerül ugyanabba a csapatba. Westbrooknak ugyanis összesen 199 van a karrierje során – ami az NBA-ben abszolút csúcs –, míg Jokics az amerikai pályafutása alatt 130-at szerzett, amivel jelenleg második, de a Westbrookon kívül csak Magic Johnson (138) és Oscar Robertson (180) előzik meg a liga történelmében. 

Érdekesség még, hogy Westbrookot 2019 óta már ötödjére cserélte el egy csapat, ami rekordnak számít olyan játékosnál, akit egyszer MVP-nek választottak. 

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik