Néhány centiméter döntött az NFL idénynyitóján Kansas Cityben

I. SZ.I. SZ.
Vágólapra másolva!
2024.09.06. 08:13
Az újonc Xavier Worthy (pirosban) két touchdownnal segítette győzelemhez az idénynyitón a Chiefset (Fotó: Getty Images)
Rendkívül izgalmas mérkőzéssel vette kezdetét az NFL 2024–2025-ös idénye, a bajnoki címvédő Kansas City Chiefs úgy győzte le a Baltimore Ravenst, hogy vendége az utolsó pillanatokban ujjhegynyivel maradt el a touchdowntól, amellyel akár fordíthatott is volna.

A mérkőzés a stadion közelében tomboló vihar és villámlásveszély miatt 20 perces csúszással kezdődött. A Baltimore-t nem zavarta meg hét hónapos holt idényt megtoldó rövidke várakozás, az első támadásából touchdownt szerzett – új ásza, Derrick Henry öt yardról futott be a Kansas City célterületére. A Patrick Mahomes vezette Chiefs a következő támadásból visszavágott, a villámléptű újonc, Xavier Worthy 21 yardos futással zárta le a Super Bowl-győztes első akicióját.

A későbbiekben mindkét védelem összeszedte magát, a Kansas City labdát szerzett, Chris Jones ütötte ki Lamar Jackson kezéből a labdát, míg az ellenakcióból a Ravens csak mezőnygólig engedte a házigazdát, majd Roquan Smith lehalászta Mahomes ritka rossz passzainak egyikét. A nagyszünetben 13–10-re vezetett a Chiefs, a Baltimore edzői stábja pedig az eddig ritkán látott büntetések sorozatán háboroghatott: rendszeresen dobtak zászlót a fehér mezesek támadófalának embereire, akik túlságosan hátulról indultak egy-egy akciónál.

A második félidő Isaiah Pacheco TD-futásával kezdődött (20–10), de a Ravensnek volt válasza, Isaiah Likely 49 yardos elkapásával megint szoros lett az állás.

A Kansas City a negyedik negyed elején Worthy második touchdownjával visszaállította a tízpontos különbséget, majd jött Justin Tucker mezőnygólja és egy korán elhalt Chiefs-támadás.

Szűk két perccel a vége előtt 27–20-as hazai vezetésnél támadhatott a Ravens, amely többek között Rashod Bateman 38 yardos elkapásával a hazaiak célterületének közelébe jutott, és az utolsó másodpercekben Jackson sikeresen is passzolt a célterületen álló Likelynak. John Harbaugh, a Ravens edzője már mutatta, hogy kétpontos extra kísérlettel a győzelemre megy a Baltimore, amikor az ismétlésekből kiderült, hogy Likely cipőjének orra kilógott a pályáról, így maradt a 27–20, és a Kansas City győzelemmel kezdte az új idényt.

AMERIKAI FUTBALL
NFL, ALAPSZAKASZ
1. FORDULÓ
Péntek
Kansas City Chiefs–Baltimore Ravens 27–20

A további program
Szombat
2.15: Philadelphia Eagles–Green Bay Packers (Tv: Arena4) – Sao Paulóban
Vasárnap
19.00: Atlanta Falcons–Pittsburgh Steelers
19.00: Buffalo Bills–Arizona Cardinals
19.00: Chicago Bears–Tennessee Titans
19.00: Cincinnati Bengals–New England Patriots
19.00: Miami Dolphins–Jacksonville Jaguars (Tv: Arena4)
19.00: New Orleans Saints–Carolina Panthers
19.00: New York Giants–Minnesota Vikings
22.05: Los Angeles Chargers–Las Vegas Raiders
22.05: Seattle Seahawks–Denver Broncos
22.25: Cleveland Browns–Dallas Cowboys
22.25: Tampa Bay Buccaneers–Washington Commanders (Tv: Arena4)
Hétfő
2.20: Detroit Lions–Los Angeles Rams (Tv: Arena4)
Kedd
2.20: San Francisco 49ers–New York Jets (Tv: Arena4)

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik