A Flyers nem hagyta századossá válni a Penguinst

Vágólapra másolva!
2011.03.30. 09:01
null
A Penguins elhasalt a Flyers elleni meccsen (Fotó: Reuters)
A Philadelphia Flyers 5–2-re győzött idegenben a Pittsburgh Penguins elleni rangadón az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) alapszakaszának 163. játéknapján. A hazaiak így elszalasztották az esélyüket, hogy pontban beérjék a Keleti főcsoport élén álló nagy riválist.

Keleti rangadót rendeztek az NHL-ben magyar idő szerint kedd éjjel: a Penguins a Flyerst fogadta. Bár a vendégek három góllal, 5–2-re megnyerték a találkozót, izgalmasan alakult az összecsapás.

A hazaiak kétszer is vezetést szereztek: előbb az első, majd a második harmadban, ám Claude Giroux találatával már a vendégek vezettek 3–2-re, és Ville Leino duplájával eldöntötte a találkozót.

Pedig a legutóbbi tíz meccséből nyolcat megnyerő Pittsburgh beérhette volna pontszámban a Keleti főcsoport élén álló Philadelphiát: ha nyert volna a rendes játékidőben, mindkét együttesnek száz pontja lett volna.

A Carolina Hurricanes a szétlövésben verte meg 3–2-re a Capitalst Washingtonban, és Jeff Skinner szerezte a vendégek egyenlítő találatát a harmadik harmadban, majd a szétlövésben is eredményes volt.

Tim Thomas kilencedik alkalommal védett hibátlanul ebben az idényben, a Boston Bruins pedig 3–0-ra győzött a Chicago Blackhawks ellen hazai pályán. Mark Recchi gólpasszt adott a meccsen, így már 1532 pontnál jár karrierje során, amellyel feljött a 12. helyre a liga örökranglistáján, megelőzve Paul Coffeyt.

A Vancouver Canucks már biztosan a Nyugati főcsoport első helyén végez az alapszakaszban, miután Alex Burrows duplájának is köszönhetően 3–1-re győzött a Nashville Predators ellen. A vancouveriek ráadásul klubrekordot állítottak be azzal, hogy sorozatban a kilencedik meccsüket nyerték meg idegenben.

NHL
ALAPSZAKASZ, 163. JÁTÉKNAP
Phoenix Coyotes–Dallas Stars 2–1 – szétlövéssel
St. Louis Blues–Minnesota Wild 2–3 – szétlövéssel
Boston Bruins–Chicago Blackhawks 3–0
Edmonton Oilers–Los Angeles Kings 0–2
Toronto Maple Leafs–Buffalo Sabres 4–3
Tampa Bay Lightning–Ottawa Senators 5–2
Montreal Canadiens–Atlanta Thrashers 3–1
Nashville Predators–Vancouver Canucks 1–3
Columbus Blue Jackets–Florida Panthers 3–2 – szétlövéssel
Pittsburgh Penguins–Philadelphia Flyers 2–5
Washington Capitals–Carolina Hurricanes 2–3 – szétlövéssel

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik