Nincs már veretlen csapat a szezonban

Vágólapra másolva!
2010.10.19. 09:42
null
Tavares (balra felül) győztes gólt szerzett (Fotó: Reuters)
Címkék
Nincs már veretlen csapat az észak-amerikai profi jégkorongbajnokság (NHL) 2010–2011-es idényében, miután a 12. játéknapon a Toronto Maple Leafs és a Dallas Stars is kikapott. Előbbit a New York Islanders győzte le hosszabbítás után, míg a Tampa Bay Lightningnak a rendes játékidő is elég volt a sikerhez a dallasiak ellen.

A játéknap előtt még két veretlen csapat volt a mezőnyben, utána azonban már egy sem maradt. A Toronto és a Dallas is vereséget szenvedett...

A Maple Leafst pont a torontói születésű John Tavares vezette New York Islanders verte meg. A 2009-es játékosbörze (ismertebb nevén draft...) első választottja a találkozón egy gólt ütött és adott egy gólpasszt is. Mivel a végeredmény 2–1 lett, ezzel a teljesítménnyel nagyban hozzájárult csapata győzelméhez.

Matt Moulson a második harmad végén váltotta gólra Tavares átadását, amire torontói részről Phil Kesselnek volt válasza a harmadik játékrészben. A ráadásban aztán Tavares emberelőnyös találattal döntötte el az összecsapás sorsát.

„Remek végjáték volt. Egész nyáron ezt gyakoroltam, azon dolgoztam, hogy a lövéseim jobbak legyenek" – mondta a meccset követően Tavares.

A csatár mellett Dwayne Rolosont kell még kiemelni. A „szigetlakók" kapusa 30 lövésből mindössze egyet engedett be.

A másik veretlen gárda, a Dallas is kikapott. A Stars vesztét a Tampa Bay Lightning okozta, amely két nappal ezelőtt súlyos, 6–0-s vereségbe szaladt bele a Florida Panthers vendégeként.

Ezúttal azonban nagyon összekapta magát a Lightning, a mérkőzésen egyértelműen ellenfele fölé nőtt. Ezt bizonyítja a 44–19-es lövési mutató is – természetesen a Tampa Bay javára.

„Nem nagyon teszteltük a kapusukat; ha harmincszor lövünk kapura, talán nyertünk is volna" – kesergett a dallasiak centere, Brad Richards.

Dominic Moore két gólt, Steven Stamkos egyet szerzett az összecsapáson, sőt utóbbi két gólpasszal is észrevétette magát. Az ő kiváló teljesítményük is kellett a Tampa 5–4-es sikeréhez.

NHL 
ALAPSZAKASZ, 12. JÁTÉKNAP
Toronto Maple Leafs–New York Islanders 1–2 – hosszabbítás után
New York Rangers–Colorado Avalanche 1–3
Pittsburgh Penguins–Ottawa Senators 5–2
Tampa Bay Lightning–Dallas Stars 5–4
Chicago Blackhawks–St. Louis Blues 3–2 – h. u.

 

Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik