Buzsáky Ákost dicséri a Plymouth menedzsere

Vágólapra másolva!
2005.11.07. 15:49
Címkék
Hiába szerepel rosszul a bajnokságban a Plymouth Argyle labdarúgócsapata, a magyar középpályás, Buzsáky Ákos hétről hétre a legjobbak közé tartozik. A gárda menedzsere is rendkívül elégedett játékosával.
Buzsáky már négy gólt rúgott a szezonban
Buzsáky már négy gólt rúgott a szezonban
Buzsáky már négy gólt rúgott a szezonban
Buzsáky már négy gólt rúgott a szezonban

Az angol másodosztályban szereplő Plymouth Argyle együttesének menedzsere, Tony Pulis egy interjúban kifejtette, hogy nagyon elégedett középpályásával, Buzsáky Ákossal.

A korábban Coimbra érintésével Portóból érkező magyar válogatott futballista a szezonban már a negyedik gólját szerezte, s bár csapata az Ipswich Town ellen 3-1-es vereséget szenvedett, az ő teljesítményével mindenki maradéktalanul elégedett volt.

"Ákos hatalmas tehetség és rendkívül sokat dolgozott azért, hogy állandó tagja legyen a kezdőcsapatnak. – mondta Pulis – Mi is megteszünk mindent azért, hogy megértse, mit várunk el tőle.

"A társak is egyre jobban elismerik, egyre nagyobb szava van mind az öltözőben, mind a pályán."

"Az edzéseken és mérkőzéseken mutatott teljesítménye egyre jobb, mióta én a klubnál dolgozom – fejezte be a menedzser. – Ákos példáját a Chelsea-ben játszó Joe Cole-éval tudom összehasonlítani. A válogatott futballistától korábban nem követelték meg azt a kemény munkát, amit most Mourinho megkíván tőle, de ő ezt vállalta, s hétről hétre ott is van a csapatban."

Buzsáky Ákos Magyarországon az MTK mezét viselte az élvonalban, s teljesítményével idén már Lothar Matthäus szövetségi kapitány bizalmát is kiérdemelte, így bemutatkozhatott a válogatottban.

A Plymouth idén elég gyengén szerepel a bajnokságban, 18 forduló alatt elért tizenhat pontjával mindössze a 23., utolsó előtti helyen tanyázik. Igaz, Buzsákyék egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak, ugyanis a Leicester elleni találkozójuk a pálya használhatatlansága miatt a félidőben félbeszakadt.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik