Menesztették Graeme Sounesst

P. Gy.P. Gy.
Vágólapra másolva!
2006.02.02. 13:33
Címkék
A Newcastle United vezetősége azonnali hatállyal menesztette Graeme Souness menedzsert. A skót szakembernek a csapat gyenge eredményei miatt kell távoznia.
Sounessnek távoznia kellett Newcastle-ből
Sounessnek távoznia kellett Newcastle-ből
Sounessnek távoznia kellett Newcastle-ből
Sounessnek távoznia kellett Newcastle-ből


Várakozáson alul szerepel a Newcastle United az idei bajnokságban, s ezt már nehezen viselték a szurkolók.

A szerda esti, Manchester City elleni vergődés és 3-0-s vereség alatt a szurkolók már kifeszítettek egy transzparenst „Souness, távozz!” felirattal, mivel szerintük az edzőnek komoly felelőssége van az eredmények elmaradásában.

Az egykori remek Liverpool-játékos ellenben kijelentette, hogy maradni akar, s nem hajlandó lemondani posztjáról.

„Tudom, hogy a 15. helyen állunk, mindössze hat pontra a kieső helyektől, tehát fenyeget minket a veszély. De nem siránkoznunk kell, hanem tenni azért, hogy minél jobb helyen fejezzük be a bajnokságot.”

A vezetők azonban úgy látták, hogy a jobb helyezést már egy új edzővel kell elérniük, s felállították a skót szakembert. Az utóbbi időben siralmasan szerepel a Newcastle az elmúlt hat találkozón mindössze egy pontot sikerült begyűjteni.

Souness 2004 szeptemberében vette át a csapat vezetését Sir Bobby Robsontól, de a szezon végén csak a 14. helyen végzett a szebb napokat is megélt klub. Az 52 éves menedzsernek azt is a szemére vetették, hogy több mint 47 millió fontot költött el játékosvásárlásra, a legdrágább vétele Michael Owen volt.

Labdarúgóként Souness a Tottenhamben kezdte pályafutását, de mivel nem tudott bekerülni az első csapatba – egy rövid montreali kitérőt követően – a Middlesbroughhoz távozott. Pályafutása csúcsán a Liverpoolban játszott, 1978 januárjától 1984 nyaráig volt az Anfield Roadon. Két szezont eltöltött a Sampdoriánál, majd a Rangersnél zárta játékos-menedzserként a karrierjét.

Glasgow után visszatért Liverpoolba, de ott már csak edzőként dolgozott, s irányítása alatt kezdődött el a klub hanyatlása. 1995-től a török Galatasarayt irányította, majd visszatért Angliába, a Southamptonhoz. Torinóban, a lisszaboni Benficánál, valamint Blackburnben dolgozott még Newcastle előtt.

Az új edző kilétéről még nem született döntés. Az együttes támadója, Alan Shearer már korábban kijelentette, hogy egy nap szívesen irányítaná a Unitedet - lehet, hogy ez a nap most jön el. A vezetők ideiglenesen Glenn Roedert bízták meg a csapat vezetésével, az ő munkáját segíti Shearer.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik