Alex Ferguson szerint meg kellene büntetni Jose Mourinhót

Vágólapra másolva!
2007.04.27. 16:55
Megelégelte Jose Mourinho verbális támadásait Sir Alex Ferguson, a Manchester United labdarúgócsapatának vezetőedzője. A skót szakember szerint meg kellene büntetni portugál kollégáját, aki – véleménye szerint – legutóbb megkérdőjelezte a játékvezetők elfogulatlanságát, és beleszólt a munkájukba.
Mourinho (jobbra), ha így folytatja, lassan magára haragítja az egész angol futballtársadalmat
Imago
Mourinho (jobbra), ha így folytatja, lassan magára haragítja az egész angol futballtársadalmat
Mourinho (jobbra), ha így folytatja, lassan magára haragítja az egész angol futballtársadalmat
Imago
Mourinho (jobbra), ha így folytatja, lassan magára haragítja az egész angol futballtársadalmat

Szavazás

Ki a világ legjobb futballedzője?

Írja be az itt látható számot!
A Nemzeti Sport is megírta, hogy a Chelsea szakvezetője az angol bajnokság múlt hétvégi fordulója után így nyilatkozott:

„Az új futballszabályok, amelyekkel szembe kell néznünk, nehéz körülményeket teremtenek számunkra. A Manchester United ellen egyszerűen képtelenség büntetőhöz jutni.”

„Jogom van hozzá, hogy megmondjam. Nem hiszem, hogy bárki nyomást gyakorolhat rám, hiszen csak igazat beszélek, és nem azt mondom, hogy a játékvezetők nem tisztességesek.”

„(…) ha valaki ezért megtámad, akkor az a demokrácia végét jelenti, és visszamehetünk a régi időkbe.”

Ferguson ugyanakkor másként látja: szerinte Mourinho szavai jelentik a veszélyt.

„Jose úgy tűnik személyes hadjáratot folytat a szabályok, a tisztesség ellen” – jelentette ki egy pénteki sajtótájékoztatón a Manchester United mestere.

„Úgy gondolom, a szövetség és a liga túlságosan könnyedén veszi őt, hiszen amit beszél, az arról szól, hogy a játék gyanús, és ez mindenképpen helytelen. Meglepő, mert ez most már így megy majd tovább.”

„Korábban a Barcelonát vádolta meg – folytatta Sir Alex –, meggyanúsította a svéd játékvezetőt (Anders Frisk – a szerk.), nagy nyomás alá helyezte a német bírót a szerda esti BL-mérkőzés előtt, és inzultálta a nagy múltú Liverpoolt, azt sugallván, hogy le akarja vadászni Drogbát.”

„Egyre messzebbre és messzebbre megy. Ez csak látma, hencegés – nagyon csalódott vagyok” – tette hozzá.

Mai hír, hogy Mourinho a portugál televízióban azt mondta: honfitársa, Cristiano Ronaldo, a Manchester United klasszisa nem mond igazat.

„Hazudik, ha azt állítja, hogy a Manchester United javára ítéltek több olyan tizenegyest ebben a szezonban, amelyhez hasonló szituációban nem fújtak ellenük – vélekedett Mourinho. – Ronaldo nagyszerű játékos, valószínűleg jelenleg ő a legjobb a világon. De meg kell érnie arra, hogy elfogadja, a tényekkel nem lehet vitatkozni. Ha pedig mégis hazudik, akkor sohasem éri el azt a szintet, amelyre futballistaként törekszik.”

A feszültség tehát nagy, és Mourinho valószínűleg azért mert ilyen messzire menni, mert úgy gondolja, hogy a bajnoki véghajrában a szövetség és a liga nem meri megbüntetni.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik