Jose Mourinho szerint Cristiano Ronaldo tiszteletlen és neveletlen

Vágólapra másolva!
2007.04.30. 12:10
Jose Mourinho, a Chelsea vezetőedzője folytatja a nyilvánosság előtti szópárbaját honfitársával, Cristiano Ronaldóval. A portugál szakember a múlt heti első pengeváltás után – amikor azt mondta, Ronaldo hazudik – most újra véleményt mondott a fiatal szélsőről, aki szerinte éretlen, és nincs benne tisztelet.
Jose Mourinho Ronaldóról: Talán nehéz gyerekkora volt, nem nevelték
Reuters
Jose Mourinho Ronaldóról: Talán nehéz gyerekkora volt, nem nevelték
Jose Mourinho Ronaldóról: Talán nehéz gyerekkora volt, nem nevelték
Reuters
Jose Mourinho Ronaldóról: Talán nehéz gyerekkora volt, nem nevelték

Szavazás

Ki a világ legjobb futballedzője?

Írja be az itt látható számot!
Az egész ugyebár úgy kezdődött, hogy Mourinho kijelentette: új szabályok vannak, amelyek szerint a Manchester United ellen nem ítélnek büntetőt.

Válaszul Ronaldo – akit a portugál sajtó kérdezett meg erről – azt mondta: Mourinho egyszerűen nem tudja, hogyan kell beismerni a saját hibáját.

A nyilatkozatháború legújabb fejezete a Daily Mail című lapban kezdődött. Az újságnak Mourinho azt nyilatkozta: talán az éretlenség és a neveletlenség áll annak hátterében, hogy Ronaldónak ilyen nagy szája van.

„Ez egy olyan játszma, amelyben a kölyöknek volt, van néhány… szóval nem igazán látni rajta az érettséget és a tiszteletet” – fogalmazot Mourinho.

„Talán nehéz gyerekkora volt, nem nevelték… Lehet, hogy ezeknek a következménye.”

„Sir Alex (Ferguson) úgy érezte, meg kell védenie ezt a srácot. Nos, ezek normális dolgok. Nekem nincs problémám Fergusonnal, és nincs problémám a sráccal (Ronaldóval) sem.”

Ezzel egy időben Mourinho újra emlékeztette a játékosait arra, hogy mi a csapat célja. A Chelsea a hétvégén 2-2-es döntetlent ért el a Bolton ellen, és a hátránya öt pontra nőtt a Manchester Uniteddel szemben.

A szakvezető figyelmeztetett: nem szabad elveszítenie együttesének a koncentrációját.

„A mérkőzés után megtartottam a szokásos beszélgetést a csapattal – mondta a Guardiannek Mourinho. – Emlékeztetni akartam őket arra, hol vagyunk, merre tartunk, és mit kell véghezvinnünk.”

A Chelsea kedden este 20:45-kor a Liverpool otthonában vendégszerepel a Bajnokok Ligája elődöntőjének visszavágóján. A „kékek” az első mérkőzést 1-0-ra megnyerték, így reális esélyük van a döntőbe jutásra.
Legfrissebb hírek
Ezek is érdekelhetik